Skoda Auto va desfiinţa 2% din locurile de muncă administrative din Cehia

Da mai departe!

Skoda Auto, divizia cehă a grupului german Volkswagen, va desfiinţa 2% din locurile de muncă administrative din Cehia, mai degrabă prin neînlocuirea persoanelor care pleacă din companie, decât prin restructurare, a anunţat joi cel mai mare producător de automobile din această ţară, transmite Reuters.

Compania Skoda, cel mai mare exportator din Cehia, are aproximativ 42.000 de angajaţi la nivel mondial. Majoritatea angajaţilor sunt în Cehia, dar compania a refuzat să ofere detalii referitoare la forţa de muncă din ţară sau câţi angajaţi lucrează în administraţie.

Agenţia de presă CTK estimează că numărul angajaţilor Skoda din Cehia este de 34.000.

”În acest an vom putea să reducem numărul de angajaţi din sectorul administrativ cu 2%, prin evoluţia demografică şi fluctuaţia naturală. Obiectivul nostru este reuşim acest lucru fără să concediem oameni din motive de organizare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Skoda, Tomas Kotera, răspunzând întrebărilor primite pe email.

Tot joi, sindicatele de la Skoda au anunţat că producătorul auto intenţionează să reducă numărul de angajaţi ”indirecţi”, respectiv cei care nu sunt implicaţi direct în producţie, cu 5% în fiecare an, într-o perioadă de trei ani care se va încheia în 2023.

Skoda a refuzat să comenteze informaţia.

Related posts