Comisia Europeană trimite inspecții ale autorităților pentru concurență la mai multe companii auto europene

Da mai departe!

Comisia Europeană a anunțat astăzi că a solicitat informaţii de la mai multe companii active în sectorul auto, fără a dezvălui numele acestora, scrie Reuters.

Conform agenției, organismele europene de reglementare a concurenţei au efectuat astăzi inspecţii la mai multe companii producătoare de automobile şi asociaţii active în sectorul auto pe fondul suspiciunilor că acestea au încălcat regulile europene care interzic înfiinţarea de carteluri.

„Inspecţiile şi solicitările de informaţii vizează o posibilă înţelegere cu privire la colectarea, gestionarea şi recuperarea autoturismelor şi utilitarelor aflate la finalul duratei de funcţionare care sunt considerate deşeuri” a precizat Comisia Europeană.

Constructorul auto german BMW a informat că a primit o solicitare de a furniza informaţii şi a adăugat că va răspunde la această solicitare. La rândul său, rivalul Mercedes-Benz a anunţat că nu se aşteaptă să fie amendat deoarece cooperează cu Comisia Europeană şi autoritatea pentru concurenţă din Marea Britanie.

Companiile care sunt găsite vinovate de încălcare regulilor UE cu privire la carteluri riscă amenzi de până la 10% din cifra lor de afaceri globală.

În ultimul deceniu Comisia Europeană a acordat amenzi cu o valoare totală de aproximativ 2,2 miliarde de euro pentru companiile care au pus la punct carteluri pe piaţa pieselor de schimb.

Odată cu Comisia Europeană și organismul de supraveghere a concurenței din Marea Britanie a demarat o investigație similară. De altfel, autoritățile au admis că decizia de a investiga problema a fost luată în comun.

Autoritatea de reglementare britanică a explicat că vehiculele scoase din uz (VSU) trebuie casate fără costuri pentru clienți. Producătorii de mașini trebuie să ofere clienților gratuit acest serviciu de reciclare pe care îl externalizează deseori către companii terțe.

Related posts