Porsche trimite două 911 Turbo S Safety Car într-un turneu mondial

Da mai departe!

Porsche continuă să furnizeze FIA World Endurance Championship WEC cu mașini de siguranță. La startul sezonului 2022, de weekendul viitor de la Sebring (SUA), vor fi prezente pentru prima dată noile modele de safety car bazate pe Porsche 911 Turbo S. Modelele de 478 kW (650 CP) sprintează de la zero la 100 km/h în 2,7 secunde și ating o viteză maximă de 330 km/h. Pentru utilizare ca safety car în FIA WEC, ele au fost echipate cu tehnologie de date și transmisie, precum și cu un sistem special de semnalizare luminoasă și două monitoare suplimentare în cockpit.

„Elementul LED de pe plafon luminează intermitent în culoarea galbenă când safety car-ul este activ. Dacă este necesar, putem trece secțiunea din mijloc la verde”, explică Adam Kot, care este responsabil pentru funcționarea și întreținerea modelelor safety car la partenerul Porsche, Manthey. Verde înseamnă că mașinile din spate pot depăși până când mașina lider în cursă se încadrează în spatele Porsche 911 Turbo S. Comenzile pentru sistemul luminos de pe acoperiș și luminile intermitente din față și din spate ale mașinii de siguranță au fost mutate în portbagajul din față. Pentru a economisi spațiu, tot acolo se află și conexiunea radio la controlul cursei, inclusiv sursa de alimentare și electronica pentru așa-numitul sistem de triaj. Acest sistem comunică starea semnalelor steagului de-a lungul pistei de curse.

„În comparație cu modelele de drum, au fost instalate noi întrerupătoare pe consola centrală, precum și un buton radio roșu pe volan, o bară antiruliu și două scaune de curse cu centuri de siguranță în șase puncte”, explică Adam Kot. Porsche 911 Turbo S este, de asemenea, echipat cu o suspensie specială configurată pentru circuit. Piloții de safety car pentru sezonul 2022 rămân aceiași – Pedro Couceiro și Yannick Dalmas. În 1994, Damas a obținut victoria generală la cursa de 24 de ore de la Le Mans la volanul unui Porsche 962.

Cele două modele de safety car, care călătoresc în jurul lumii în containere, împreună cu cele două mașini de curse 911 RSR ale echipei de fabrică, oferă diferite servicii pe circuit și în sesiunile de antrenament: în fiecare zi de eveniment WEC, șoferii de safety car fac turele pentru a verifica sistemul de semnalizare și radioul. „Mașinile nu parcurg mulți kilometri”, explică Adam Kot și clarifică: „În medie, ele parcurg aproximativ 1.000 de kilometri pe an. Nu trebuie să facem mare lucru în ceea ce privește întreținerea: alimentăm, verificăm anvelopele și frânele – cam atât.”

Două noi safety car îmbrăcate în stilul familiar negru și roșu vor participa la toate cursele WEC din acest sezon. Regulile speciale se aplică doar pentru cursa de 24 de ore de la Le Mans, din cauza pistei de curse deosebit de lungi, de 13,623 km: acolo, mașinile de siguranță sunt desfășurate în același timp. Pentru acest eveniment, care marchează punctul culminant al Campionatului Mondial de Anduranță din iunie, Manthey pregătește încă trei Porsche 911 Turbo S. „Furnizarea safety car-urilor este un aspect al colaborării noastre de încredere cu organizația FIA WEC și organizatorii de la Le Mans ACO.” spune Alexander Stehlig, Director Factory Motorsport FIA WEC. „Suntem încântați că din acest an vom oferi modelul 911 Turbo S extrem de puternic și rapid în acțiune pentru incidentele de pe pistă.” Noile vehicule pentru ACO vor fi livrate în Franța în următoarele săptămâni. Prima lor ieșire la Sarthe este programată pentru 16/17 aprilie la cursa de 24 de ore de motociclete.

Related posts