Vânzările Daimler, afectate de noile proceduri mai stricte de testare a poluării

Da mai departe!

Vânzările producătorului auto german Daimler AG au scăzut în august pentru a treia lună consecutiv, deoarece noile proceduri mai stricte de testare a poluării (WLTP) afectează livrările diviziei sale de lux Mercedes-Benz, transmite Xinhua.

Toţi producătorii trebuie să îşi testeze vehiculele utilizând WLTP, înainte ca acestea să fie puse în vânzare. Însă, noua procedură armonizată la nivel mondial de testare a vehiculelor uşoare (WLTP), bazată pe date obţinute în condiţii reale de drum, a generat emisii mai mari de dioxid de carbon pentru anumite vehicule, întârziind certificarea oficială şi vânzările.

În august, vânzările Mercedes-Benz pe plan global au scăzut cu 8,5%, la 155.981 unităţi, comparativ cu perioada similară din 2017. Luna trecută, livrările Mercedes-Benz au crescut cu 5,5% în China – cea mai mare piaţă auto din lume – în timp ce au scăzut cu 10,7% în Europa şi cu 19,8% în SUA. În schimb, brandul Smart a înregistrat un avans al vânzărilor de 9,8% în august, la 8.470 unităţi, în timp ce în primele opt luni din 2018 livrările acestuia au scăzut cu 2,6%, la 85.534 vehicule.

În perioada ianuarie – august 2018, vânzările Mercedes-Benz pe plan global au urcat cu 1,1%, la 1,51 milioane de vehicule, un nivel record, menţinându-şi titlul de cel mai bine vândut brand premium din lume.

În primele opt luni din 2018, livrările Mercedes-Benz au crescut cu 13,9% în China şi au scăzut cu 3,9% în Europa şi cu 6,6% în SUA.

În iulie, Daimler a avertizat că în trimestrul trei din 2018 câştigurile Mercedes vor fi „semnificativ mai scăzute” decât cele înregistrate în precedentele trei luni – 1,9 miliarde de euro – din cauza noilor proceduri mai stricte de testare a poluării. În acest an, grupul german se aşteaptă la un profit „uşor mai scăzut” decât cel înregistrat anul trecut – 14,7 miliarde de euro.

Related posts