Toyota plătește 3,4 miliarde de dolari unor proprietari cărora le-au ruginit mașinile

Da mai departe!

Toyota a ajuns la un acord cu proprietarii unor modele de maşini vândute în Statele Unite de către grupul auto japonez, care au dat în judecată producătorul pentru că acesta nu a protejat vehiculele împotriva ruginii, relatează Reuters.

Acordul vizează circa 1,5 milioane de maşini din modelele pickup Tacoma şi Tundra şi din modelul SUV Sequoia.

Proprietarii modelelor au acuzat Toyota că maşinile pe care le-au cumpărat nu au fost protejate în mod adecvat împotriva ruginii, ceea ce poate duce la o coroziune suficient de gravă încât să compromită integritatea structurii maşinilor.
Avocaţii proprietarilor de maşini afectaţi au depus în instanţă documente în care se estimează valoarea daunelor la 3,375 miliarde dolari, adică în jur de 15.000 dolari pentru fiecare vehicul, plus costuri cu verificarea de circa 90 milioane dolari, sau 60 dolari pe maşină.
Acordul prevede că Toyota va verifica maşinile respective timp de 12 ani de la data vânzării pentru a stabili dacă caroseriile autovehiculelor sunt compromise şi trebuie schimbate.
Costurile vor fi suportate integral de constructorul auto japonez. Acordul, încheiat în 31 octombrie, se referă la maşinile din modelul Tacoma fabricate între 2005 şi 2010, maşinile Sequoia fabricate în perioada 2005-2008 şi autovehiculele din modelul Tundra produse în 2007 şi 2008.

Related posts