Kia dezvăluie noul design al sedanului fastback Stinger 2020

Da mai departe!

Kia Motors Corporation a prezentat astăzi primele imagini ale modelului îmbunătățit (facelift) Kia Stinger 2020, dezvăluind un design împrospătat pentru sedanul sportiv fastback. Modificările aduse aspectului modelului îmbunătățit pun accent pe caracterul său de gran turismo, iar la interior vine cu îmbunătățiri ale calității habitaclului și oferă clienților mai multe opțiuni de culori și materiale.

 

Modelul îmbunătățit, dezvăluit în acest moment în specificațiile pentru piața locală din Coreea de Sud, se prezintă cu o gamă de actualizări de design, atât la interior, cât și la exterior. În exterior, modificările adaugă o notă dramatică aspectului automobilului și oferă cumpărătorilor mai multe opțiuni pentru personalizare. La interior, Stinger 2020 oferă un spațiu mai confortabil pentru călătoriile lungi, cu un design reviziuit, materiale noi de înaltă calitate și actualizări ale sistemului infotainment.

Karim Habib, Senior Vice President și Head of Kia Global Design, spune: „Stinger proiectează un aer de eleganță și confort, dar și un scop clar, fiind destinat conducerii pe distanțe lungi. Modelul îmbunătățit amplifică designul zvelt de tip gran turismo pe care l-am lansat acum trei ani, având un stil modern și sugerând agresivitate pentru a-i spori prezența puternică pe șosea. De asemenea, interiorul a fost îmbunătățit, iar noile elemente de design și tehnologia încorporată reconfirmă cartea sa de vizită de grand tourer autentic.”

Un aspect exterior mai puternic și modern

În partea frontală a modelului Stinger, grila Kia cu semnătura ‘tiger-nose’ se află între noile blocuri optice LED multi-fațetate, care dispun de un design nou și lumini de zi de asemenea cu tehnologie LED. Noile blocuri optice par mai întunecate și mai plate cu luminile stinse, în timp ce oferă automobilului o semnătură de lumini mai high-tech, cu raze de lumină tăioase, înclinate ușor spre partea frontală.

În partea din spate, noile blocuri de lumini elegante prezintă o nouă semnătură de lumini distinctă, extinzându-se pe toată lățimea automobilului și urmând forma subtilă a spoilerului integrat în capacul portbagajului. Noile lumini de semnalizare sunt seturi de 10 unități LED individuale, dispuse într-un model tip grilă care imită steagul în pătrățele utilizat  în motorsport pentru a semnaliza sfârșitul unei curse.

Cumpărătorii versiunilor mai puternice ale modelului Stinger au acum posibilitatea de a alege ieșiri de eșapament argintii cu diametru mare și un difuzor spate mai profilat, inspirat din motorsport, care oferă automobilului un aspect mai musculos.

Două noi modele de jante din aliaj de 18 și 19 inch sunt adăugate în ofertă, ambele având un design geometric complex, care sporește natura sportivă de grand tourer a automobilului. Modelul Stinger este acum disponibil cu noi culori pentru exterior pe mai multe piețe din întreaga lume.

De asemenea, sunt introduse pentru prima dată două pachete de exterior noi. Pentru versiunile performante, noul pachet ‘Dark Package’ oferă difuzor în culoarea negru lucios și ieșiri de eșapament cu diametru mare, în culoare neagră. Emblema Stinger de pe haion este de asemenea finisată în negru. Doar pentru America de Nord, este oferit noul pachet ‘Black Package’, oferind posibilitatea fanilor pasionați de personalizarea automobilului să îmbunătățească și mai mult estetica modelului lor Stinger cu un nou aspect mai agresiv. Pachetul ‘Black Package’ include roți mai ușoare de 19 inch în culoarea negru mat, un nou eleron pentru capacul portbagajului și capacele oglinzilor retrovizoare în culoarea neagră.

Un habitaclu de înaltă calitate, cu noi opțiuni de culori și un ecran de infotainment îmbunătățit

În timp ce arhitectura habitaclului modelului îmbunătățit Stinger 2020 rămâne neschimbată, cu o planșă de bord arcuită, orientată către șofer și spațiu confortabil pentru până la cinci ocupanți, totuși aceasta dispune de îmbunătățiri subtile. Aceste îmbunătățiri vizuale și ale materialelor sunt menite să creeze o ambianță mai luxoasă, specifică unui grand tourer.

Partea de jos a volanului dispune de o nouă finisare metalică, care se potrivește cu rama cromată care înconjoară panoul ceasurilor de bord, acum complet digital, de 7.0 inch. Acesta din urmă este conceput să ofere șoferilor informații clare printr-un ecran de înaltă definiție. Oglinda retrovizoare este acum fără ramă, creând un aspect modern și îmbunătățind vizibilitatea în spate.

În funcție de specificații, planșa de bord și ușile sunt finisate cu cusături contrastante, în timp ce consola centrală este disponibilă cu finisaj în stil de fibră de carbon sau aluminiu; ambele sporesc atmosfera sportive din habitaclu. Situat deasupra planșei de bord se află sistemul de navigație și infotainment cu un nou touchscreen de 10.25 inch, încadrat de un nou finisaj în culoare negru lucios care înconjoară planșa. De asemenea, interiorul dispune un nou sistem de lumini ambientale care permite șoferilor să selecteze una dintre cele 64 culori pentru a modifica subtil ambianța.

Stinger 2020 este disponibil cu noi opțiuni de culori și materiale pentru interior, în funcție de piața de comercializare. Clienții din Coreea de Sud pot alege noul interior ‘Dark Brown’ într-un singur ton, cu scaune tapițate cu un model în formă de diamant, din piele Nappa. Pentru piețele globale, noile opțiuni includ tapițerie din piele Nappa finisată în culorile Saturn Black, Red sau Beige, alături de opțiunile de tapițerie din piele sintetică existente deja. Noua opțiune de tapițerie Saturn Black oferă scaune îmbrăcate în piele întoarsă neagră, cu cusături roșii contrastante cu model de „lanț”, menite să imite o curea de ceas.

Noul Kia Stinger va fi comercializat în Coreea de Sud în cel de-al treilea trimestru al anului 2020; vânzările pe multe piețe globale Kia vor urma ulterior. Kia va dezvălui mai multe detalii despre modelul îmbunătățit Stinger în curând, incluzând noile sale sisteme de propulsie și tehnologiile.

Related posts