Grupul Fiat Chrysler, acuzat în SUA că a utilizat un soft de manipulare a emisiilor poluante

Da mai departe!

Agenţia pentru Protecţia Mediului (EPA) din Statele Unite acuză grupul auto Fiat Chrysler de utilizarea unui soft care a permis emisii poluante excesive, afirmă surse citate de agenţiile Associated Press şi Reuters.

Grupul auto Fiat Chrysler nu a comis nicio activitate ilegală şi colaborează în investigaţia lansată de Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA), afirmă directorul general al companiei, Sergio Marchionne, citat de ziarele Il Messaggero şi La Stampa.
„Colaborăm de peste un an cu Agenţia americană pentru Protecţia Mediului”, a declarat Sergio Marchionne pentru ziarul Il Messaggero.
„Este curios şi neplăcut că Agenţia americană pentru Protecţia Mediului a decis să abordeze la nivel public cazul Fiat Chrysler”, a subliniat directorul general al companiei auto.

„Nu am făcut nimic ilegal. Nu a existat niciodată intenţia de a crea condiţii pentru inducerea în eroare a testelor de poluare. Acuzaţiile sunt absurde”, a subliniat Marchionne.

„Suntem siguri că sistemele pentru controlul emisiilor poluante respectă normele şi reiterăm intenţia de a continua colaborarea cu autorităţile americane pentru a ne prezenta argumentele şi a soluţiona problema în mod corect şi echitabil”, a subliniat Marchionne, citat de ziarul La Stampa.

Filiala Fiat Chrysler din SUA a exprimat „dezamăgire” în legătură cu abordarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului (EPA) din SUA, care a acuzat grupul auto de utilizarea unui soft ce a permis emisii poluante excesive.
Conform EPA, un soft pentru manipularea emisiilor poluante a fost montat la motoare diesel ale vehiculelor Fiat Chrysler vândute în Statele Unite începând cu anul 2014. Problema ar fi fost depistată la 104.000 de camionete şi autoturisme de teren vândute în Statele Unite.

Conform surselor citate, un soft pentru manipularea emisiilor poluante a fost montat la motoare diesel ale vehiculelor Fiat Chrysler vândute în Statele Unite începând cu anul 2014.
Conform Agenţiei americane pentru Protecţia Mediului (EPA), compania Fiat Chrysler Automobiles N.V. a instalat ilegal un soft care permite depăşirea limitelor emisiilor poluante arătând însă parametri normali.
Acţiunile companiei au scăzut cu 9% la bursele din SUA.

Related posts