Ford Motor a înregistrat în trimestrul patru un câştig de 8,2 miliarde de dolari de pe urma investiţiei în Rivian Automotive

Da mai departe!

Ford Motor a înregistrat în trimestrul patru un câştig de 8,2 miliarde de dolari de pe urma investiţiei în Rivian Automotive, în urma debutului de succes la bursă al producătorului de vehicule electrice, transmite Reuters.

Acţiunile Rivian au crescut cu până la 53%, iar capitalizarea bursieră a companiei a depăşit 100 de miliarde de dolari, în cadrul celei mai mari oferte publice iniţiale din 2021. Ulterior, acţiunile companiei au scăzut cu peste 27%.

Ford, un investitor timpuriu în Rivian, deţine în prezent o participaţie de circa 12% la compania din California şi investeşte la rândul său în electrificarea gamei de vehicule, angajându-se să aloce în acest scop peste 30 de miliarde de dolari până în 2030.

În 2019, Ford, producător auto din Detroit cu o istorie de 118 ani, a investit 500 de milioane de dolari în Rivian, intenţionând să folosească platforma producătorului de vehicule electrice pentru un nou vehicul electric sub marca Ford. Companiile au renunţat, în 2021, la aceste planuri.

Related posts