Printre cele mai ciudate lucruri create de Ford se află și acest SuperVan electric ce a câștigat urcarea de la Goodwood

Da mai departe!

Ford SuperVan 4.2 a fost încoronat regele Festivalului Vitezei de la Goodwood din acest an, cu cel mai rapid timp pe celebra urcare, stabilit la 43,98 secunde în timpul competiției de duminică. În loc să se concentreze pe modele sustenabile, cei de la Ford se aventurează, mizând totul pe electric.

Bestia electrică a lui Ford a participat la evenimente motorsport pe parcursul anilor 2023 și 2024, chiar făcând apariții în Australia și anul trecut, rulând la Pikes Peak International Hill Climb, stabilind un timp de 8 minute și 47,682 secunde.

A arătat masiv supradimensionat în timp ce concura la Goodwood pe parcursul weekendului, dar cu Romain Dumas la volan, a depășit toate celelalte mașini, având ca obiectiv stabilirea celui mai rapid timp. Deși rapid, acel timp este mult în urma recordului personal al lui Dumas de 39,9 secunde stabilit la volanul VW ID.R și recordului absolut de 39,08 secunde stabilit de McMurtry Spéirling în 2022.

SuperVan 4.2 este propulsat de trei motoare electrice care combină o putere de 1.400 CP și, deși EV-ul cântărește masiv 4.400 lbs (1.995 kg), produce cantități uriașe de forță de apăsare, ajutându-l să ia unele dintre curbele de la Goodwood cu viteze amețitoare.

Related posts