Yamaha Tracer 900 – evadare din rutină

Da mai departe!

Cu performanţe deosebite şi o capacitatea de a te stimula şi inspira oriunde ai merge, Yamaha MT-09 Tracer iţi oferă o cale de evadare imediată din rutina zilnică.

Cu această versiune, cei de la Yamaha se confruntă cu o piaţă concurentă bogata, aici amintim: BMW S 1000 XR, Honda VFR800X Crossrunner, Triumph Tiger XR, Ducati Multistrada, toate cu caracteristici diferite,dar cele ale Tracer-ului pot fi rezumate în versatilitate și plăcerea de a conduce, o gama de culori pline de viaţă şi un preț atractiv de 10.300 Euro cu TVA.

Inima modelului Tracer 900 este un motor în 3 cilindri de 847 cc, care generează cuplu liniar de 87.5 Nm la 8.500 rpm şi o putere de 115 cp la 10.000 rpm.

Liderul proiectului Tracer, este Yoshiaki Yamamoto, care a reușit să folosească mai mult de 50% din componentele versiunii naked, MT-09 şi astfel, a creat o motocicletă mai ridicată cu opţiuni de touring.
Liniile ascuţite, carenajele confecţionate din material compozit multistrat integrat, două faruri duble echipate cu lumini LED, parbrizul reglabil pe trei poziţii, accentuează caracterul sport-tourer al Tracer-ului fiind proiectat pentru a îmbunătăți penetrarea aerodinamică, reducerea turbulenței și creşterea nivelului de protecție pe distanțe lungi.
Noul rezervor de 18 litri accentuează imaginea motocicletei și permite o autonomie de 300 km.
Bordul este moștenit de la Super Tenere şi include mai multe funcții selectabile de la butoanele integrate in ghidon. Display-ul din stânga găzduiește un turometru și vitezometru digital, în timp ce pe ecranul din dreapta apar diferite date privind funcționarea motocicletei. Puteţi selecta oricare dintre cele trei moduri de rulare D-MODE, Standard,atunci când porneşti motocicleta, A pentru varianta sportivă și B pentru rularea pe timp de ploaie. Toate mapele se pot schimba in timpul mersului.
Sistemul de control al tracţiunii (TCS) cu 3 moduri conferă încredere suplimentară pe suprafeţe alunecoase, în timp ce sistemul ABS previne blocarea accidentală a roţilor în timpul frânării.
Șaua nu este prea moale, dar este confortabila, inclusiv cea a pasagerului care are două mânere mari, pe care se pot monta cutii laterale, cutii care se pot achizitiona separat.
Există, de asemenea, un kit de coborâre care pune șaua Tracer-ului la aceeași înălțime cu cea a MT-09, adica 815 mm. Ghidonul este reglabil şi poate fi deplasat 10 mm inainte prin inversarea poziției ascendente.
Tracerul este confortabil, practic și distractiv. Toate componentele, motorul, cutia de viteze, suspensia și poziția de condus sunt proiectate pentru a-ţi oferi un sentiment de control total.

Yamaha a dezvoltat o gamă largă de accesorii originale, care-ţi permit să-ţi personalizezi motocicleta. Cu puncte de montare deja existente pentru portbagaje laterale opţionale şi o largă selecţie de piese pentru performanţă, călătorii şi confort, este uşor să vă creaţi un Tracer 900 potrivit dorințelor voastre.

Specificatii tehnice:
Tip motor: 3-cilindri, 4 timpi, Răcit cu lichid, DOHC, 4-supape
Capacitate cilindrică: 847 cmc
Alezaj X Cursă: 78,0 mm x 59,1 mm
Compresie: 11,5 : 1
Putere maximă: 84,6 kW (115PS) @ 10.000 rpm
Cuplu maxim: 87,5 Nm (8,9 kg-m) @ 8.500 rpm
Sistem de ungere: Carter umed
Tip ambreiaj: Umed, Disc multiplu
Injecţie de carburant
Sistem de aprindere: TCI, Electric
Sistem de transmisie: Angrenaj constant, 6-viteze
Transmisie finală: Lanţ
Sistem suspensie faţă
Furci telescopic: Cursă faţă137 mm
Sistem suspensie spate: Basculă, (suspensie tip braţ)
Cursă spate: 130 mm
Frână faţă: discuri duble hidraulice , Ø 298 mm
Frână spate: mono disc hidraulic, Ø 245 mm
Anvelopă faţă: 120/70ZR17M/C (58W) (Tubeless)
Anvelopă spate: 180/55ZR17M/C (73W) (Tubeless)
Lungime totală: 2.160 mm
Lăţime totală: 950 mm
Înălţime totală: 1.345 mm max 1,375 mm
Înălţimea scaunelor: 845 mm max 860 mm
Baza roţilor: 1.440 mm
Gardă minimă la sol: 135 mm
Greutate la plin (inclusiv plin de benzină şi de ulei): 210 kg
Capacitate rezervor carburant: 18 L
Capacitate rezervor ulei: 3,4 L

Related posts