Volkswagen foloseşte tehnologia cloud a Microsoft pentru dezvoltarea de software destinat automobilelor autonome

Da mai departe!

Grupul german Volkswagen va folosi serviciile de cloud computing ale Microsoft pentru a dezvolta softare destinat automobilelor autonome, transmite Reuters.

Volkswagen, care deţine branduri ca Audi şi Porsche, lucrează atât la proiectarea de automobile autonome ale viitorului, cât şi la funcţii de asistenţă a şoferilor pentru vehiculele actuale. Dar brandul VW a dezvoltat astfel de funcţii în mod independent.

Anul trecut, Volkswagen a consolidat unele dintre aceste eforturi de dezvoltare într-o filială numită Car.Software, pentru a se coordona mai bine între producători, fiecare companie gestionându-şi propria activitate în ceea ce priveşte software-ul, colaborând în acelaşi timp la funcţiile de siguranţă de bază, cum ar fi detectarea obstacolelor.

Dar companiile din cadrul grupului încă foloseau sisteme diferite pentru a dezvolta acel software, iar acordul anunţat joi înseamnă că vor avea un furnizor comun de cloud, a declarat pentru Reuters Dirk Hilgenberg, director general alCar.Software, într-un interviu.

Acordul cu Microsoft va facilita, de asemenea, implementarea actualizărilor de software pentru a adăuga noi caracteristici maşinilor – o practică care a ajutat Tesla să se diferenţieze de multe companii rivale, încă de la început.

Volkswagen a încheiat în 2018 un acord cu Microsoft pentru a-şi conecta maşinile la serviciul de cloud computing Azure al Microsoft. Acordul de joi înseamnă că actualizările software vor fi dezvoltate pe acelaşi sistem cloud, care va transmite apoi aceste actualizări până la maşini.

Related posts