Vânzările Aston Martin către dealeri au crescut cu 82% în 2021, dar profitul a fost afectat de întârzierile livrărilor lui Valkyrie

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vânzările Aston Martin către dealeri au crescut cu 82% în 2021, dar producătorul britanic de automobile de lux anticipează un profitul anual ajustat din operaţiuni de bază mai mic, din cauza întârzierilor livrărilor de automobile sport Valkyrie, în ediţie limitată, transmite Reuters.

În trimestrul patru Astron Martin a livrat 10 maşini Valkyrie, mai puţine decât planificase inişial.

Aston Martin, automobilul preferat de agentul secret britanic de ficţiune James Bond,  anticipează un profit anual ajustat din operaţiuni de bază de circa 15 milioane de lire sterline, sub aşteptările iniţiale.

Cu toate acestea, compania a precizat că automobilele Valkyrie care nu au fost încp livrate au fost alocate deja clienţilor, care au plătit avansuri semnificative.

Pe ansamblu, compania a vândut anul trecut 6.182 de automobile, datorită cererii petnru primul cău vehicul sport utilitar, DBX.

Joi, un alt prodsucător britanic de maşini de lux, Bentley, a raportat un an record, cu un avans al vînzărilor sale la nivel global de 31%.

De la listarea sa la bursă în 2018, acţiunile Aston Martin au scăzut cu circa 30%, iar compania a consumat numerar, determinîndu-l pe preşedintele miliardar Lawrence Stroll să cumpere o participaţie la companie, în cadrul planurilor acesteia de a atrage fonduri.

Astron Martin a mai anunţat că balanţa sa de numerar de la sfrârşitul anului 2021 era de circa 420 de milioane de lire, mai ridicată decât anticipa anterior.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Related posts