BMW X3 – facelift cu hibridizare la pachet

Da mai departe!

BMW X3 a primit de curând un facelift. Partea frontală reproiectată şi secţiunea spate revizuită conferă un accent şi mai clar imaginii off-road robuste şi aspectului sportiv al generaţiei a treia BMW X3. Totodată, motorizările au fost upgradate, iar în această formă, o versiune diesel a venit de la Automobile Bavaria la testele AutoReport.ro


Noul BMW X3 are un aspect mai modern care transmite o prezenţă mai puternică, cu modificări de design în faţă şi spate şi un accent pe elementele X clasice. Grila BMW şi farurile au fost reproiectate împreună cu spoilerul faţă şi bara spate, în timp ce stopurilor li s-a aplicat o grafică nouă. Elementele X de înaltă calitate, cum ar fi protecţia caroseriei şi pragurile laterale specifice în stilul X Line anterior, sunt standard. Cu grila BMW reproiectată, farurile mai plate cu aproximativ 10 milimetri şi noul spoiler frontal, BMW X3 are o prezenţă proaspătă, iese clar în evidenţă faţă de versiunea pe care o înlocuieşte. Grila BMW este mai mare decât înainte şi cuprinde acum un cadru dintr-o singură bucată. O bară neagră, în care iCam este poziţionată dacă este specificată, asigură separarea vizuală a grilei. Farurile frontale sunt dotate standard cu tehnologia LED pentru toate luminile.
Sub faruri, prizele de aer verticale dispuse într-o interpretare triunghiulară încadrează bara faţă. În noul spoiler frontal, suprafeţele extinste în culoarea caroseriei şi protecţia robustă a caroseriei consolidează prezenţa şi aura de înaltă calitate a modelului SAV.
Secţiunea spate a noului BMW X3 vine cu o imagine clar definită. O margine neagră oferă stopurilor LED integrale un aspect mai precis, în timp ce grafica de lumină mai îngustă include acum un contur în X modelat tridimensional şi semnalizatoare orizontale integrate în stil filigran. Accentul pus pe liniile orizontale, de exemplu în zona concavă de la capătul inferior al hayonului, contribuie la imaginea clară a spatelui. Noile decoraţiuni ale ţevii de eşapament, integrate perfect şi cu formă liberă, sunt mai mari şi mai sportive, oferind o prezenţă mai puternică.
Faceliftul BMW X3 aduce în interior consola centrală a actualului BMW Seria 4. Acum, displayul central independent, cu funcţie tactilă, oferă standard o diagonală a ecranului de 10,25 ţoli (26,04 cm) pentru toate automobilele. Opţional, este disponibilă şi o versiune de 12,3 ţoli (31,24 cm) a ecranului tactil. Echipamentul standard îmbunătăţit semnificativ include acum şi scaune sport cu tapiţerie dintr-o nouă generaţie Sensatec în noua culoare Ray Grain şi cu suprafeţe principale perforate ale scaunelor, precum şi control automat al climatizării cu control pe trei zone. Pentru a face procesul de configurare a automobilului mai clar şi mai simplu pentru clienţi, complexitatea liniilor de echipare şi a opţiunilor suplimentare a fost redusă în mod deliberat cu 30%. În plus faţă de suportul pentru pahare şi o emblemă specifică modelului, consola centrală găzduieşte noua insulă de comandă cu maneta selectorului de viteze, butoanele pentru sistemul de pornire/oprire, frâna electrică de parcare, controlul coborârii în rampă şi diversele funcţii de experienţă la volan, precum şi controlerul BMW iDrive. Butonul de pornire a motorului este poziţionat tot aici. Noile elemente de finisare galvanizate pentru gurile de aerisire adaugă un plus de eleganţă, subliniind în acelaşi timp liniile orizontale din interior. Funcţii suplimentare sunt oferite de Ambient Light disponibil opţional, care oferă iluminare de contur deasupra ornamentului decorativ din bord şi iluminare ambientală care străluceşte uşor în jos sub ornamentul de accent pentru a crea o atmosferă relaxantă şi de înaltă calitate în interior. Cu BMW Live Cockpit Plus ca dotare standard şi conectarea inteligentă, inclusiv servicii digitale inovatoare bazate pe sistemul de operare BMW 7, BMW X3 oferă acum o interacţiune deosebit de strânsă între conducător şi automobil. BMW Live Cockpit Plus include sistemul de operare iDrive cu un display central care acum are diagonala de cel puţin 10,25 ţoli (26,04 cm) şi un controler tactil, precum şi un grup de instrumente în aspect Black Panel cu un afişaj color de 5,1 ţoli (12,95 cm) în centru. BMW Live Cockpit Plus poate fi completat de BMW Head-Up Display opţional. Ca un plus opţional, BMW Live Cockpit Professional oferă o reţea de monitoare complet digitale: grupul de instrumente de înaltă rezoluţie din spatele volanului şi displayul central au fiecare diagonală a ecranului de 12,3 ţoli (31,24 cm). Una dintre cele mai importante inovaţii în domeniul serviciilor digitale este BMW Maps. BMW Live Cockpit Plus şi BMW Live Cockpit Professional oferă integrare wireless optimizată a smartphone-ului prin Apple CarPlay. Aici, conducătorul poate vizualiza toate informaţiile importante din aplicaţii pe displayul central şi, de asemenea, – într-o formă procesată inteligent – în panoul de instrumente şi BMW Head-Up Display opţional.
Cu Android Auto, BMW Group a adăugat un alt serviciu relevant pentru clienţi în gama sa de conectivitate integrată în automobil, oferind o utilizare uşoară şi sigură a funcţiilor smartphone-urilor, cum ar fi muzică, media sau aplicaţii de mesagerie în timpul condusului. Unul din elemente distinctive ale integrării Android Auto şi BMW includ o conectare convenabilă şi wireless şi integrare inteligentă a instrucţiunilor de navigaţie Google Maps în BMW Head-Up Display. Acelaşi lucru este realizat cu Apple Maps pentru Apple CarPlay.
Integrarea profundă a Amazon Alexa face posibilă utilizarea serviciului vocal Amazon în interiorul automobilului în acelaşi mod în care clientul este obişnuit să facă acasă. Cu ajutorul aplicaţiei My BMW, care este disponibilă în peste 40 de ţări atât pentru sistemele de operare iOS şi Android, Amazon Alexa poate fi instalat în automobil în doar câţiva paşi. În plus, aplicaţia My BMW este o interfaţă universală pentru automobil.
Sub capota X3 facelift regăsim motorul de 3 litri, diesel, care și-a dovedit mereu eficiența și versatilitatea la BMW-uri. Pe modelul xDrive30d, acesta oferă o putere de 286 CP. Ce este cu adevărat nou la gamă este că toate variantele de motorizări pe combustie utilizează acum tehnologia mild-hybrid 48V. Modelul testat de noi a primit această nouă tehnologie, care include un generator-starter de 48V, asigurând performanţe de condus mai bune, cu consum de combustibil mai mic şi confort sporit la volan. Energia obţinută prin recuperare şi stocată în bateria de 48V poate fi utilizată şi pentru un impuls electric la acceleraţie de 8 kW/11 CP, pe lângă alimentarea reţelei 12V de la bord. Sistemul starter-generator permite oprirea motorului cu ardere internă în modul coasting (când se rulează în modul EcoPro sau Comfort), asigurând rularea liberă cu motorul termic oprit pe distanţe lungi. Sistemul este cuplat la cutia de viteze Steptronic cu opt trepte. Tracţiunea integrală BMW xDrive aduce o contribuţie semnificativă la comportamentul sportiv versatil al BMW X3. Controlul său electronic precis asigură o distribuţie foarte sportivă a puterii, care este tipică mărcii. Orientarea spre puntea spate face ca abordarea dinamică a virajelor să fie o experienţă deosebit de intensă. În plus, BMW xDrive optimizează atât stabilitatea la volan, cât şi tracţiunea pe teren accidentat.
Asistentul Personal Inteligent BMW câştigă în mod constant capacităţi suplimentare în mașinile, creând o legătură şi mai intensă între conducător şi automobil. Cu partenerul digital, instrucţiunile vorbite în mod natural pot fi folosite acum pentru a regla aerul condiţionat, pentru a deschide şi a închide geamurile sau pentru a schimba modurile de comutare a experienţei de condus, de exemplu. De asemenea, poate accesa noua aplicaţie News, care citeşte pasagerilor cele mai recente ştiri şi poate învăţa rutine care sporesc confortul şi plăcerea de a conduce în anumite situaţii.
Din 2018 şi de la introducerea sistemului de operare BMW 7, conducătorii de modele BMW au avut posibilitatea să îşi păstreze automobilul în permanenţă la curent cu cea mai recentă versiune a software-ului folosind actualizarea de software de la distanţă. Şi la BMW X3, actualizările pot include conţinut diferit de la servicii noi la caracteristici îmbunătăţite ale automobilului şi pot fi încărcate „over-the-air”.
În materie de sisteme de siguranță, BMW X3 a rămas la fel de bine echipat cu sisteme precum cu cea mai recentă generaţie de tempomat activ şi pachetul de siguranţă Driving Assistant Plus, care include asistentul de direcţie şi menţinere a benzii şi asistentul de menţinere a benzii cu protecţie în caz de coliziune laterală.

BMW X3 Facelift 3.0 d MHEV XDrive Steptronic
Viteza maximă: 245 km/h
Acceleratie 0-100 km/h s: 5.7
L/l/î: 4.708/1.891/1.676
Masă proprie: 1.958 kg
Cilindree (cmc): 1.935
Putere (CP): 286 la 4.000 rpm
Cuplu maxim (Nm): 650 la 2.000 rpm
Consum mediu: 6 l/100 km
Cutie viteze: automată, 8 trepte

Related posts