Un Aston Martin DB5, model condus de Sean Connery interpretul rolului James Bond în filmul Goldfinger, ar putea fi vândut la licitaţie pentru aproape 2 milioane de dolari

Da mai departe!

Un automobil Aston Martin DB5, model condus de personajul de film James Bond în interpretarea lui Sean Connery, ar putea fi vândut la licitaţie pentru aproape 2 milioane de dolari, relatează CNBC.

Aston Martin DB5 din 1964, deţinut personal de regretatul actor Sean Connery, va ajunge la licitaţie pe 18 august, iar preţul obţinut ar putea fi cuprins între 1,4 milioane de dolari şi 1,8 milioane de dolari, potrivit Broad Arrow Auctions din Detroit.

Connery, care a murit în 2020, a portretizat rolul emblematic al super-spionului britanic James Bond în şapte filme, între 1962 şi 1983.

Aston Martin DB5, o maşină sport de lux realizată de producătorul britanic de automobile între 1963 şi 1965, este modelul de maşină asociat cel mai mult cu personajul Bond: A apărut în opt filme Bond, începând cu Connery în ”Goldfinger” din 1964.

Aston Martin a produs mai puţin de 1.100 de maşini DB5, făcând ca modelul să fie un vehicul rar şi căutat.

Faptul că această maşină era deţinută de regretatul actor scoţian o face şi mai rară şi mai valoroasă.

Connery nu a condus acest Aston Martin DB5 în niciun film Bond – vehiculele folosite pentru filmări erau de obicei încărcate cu recuzită – dar şi-a cumpărat propria versiune a maşinii şi i-a plăcut să o conducă, potrivit fiului său.

”Tata obişnuia să vorbească despre deţinerea propriul DB5, pentru niciun alt motiv decât că el iubea maşina şi cred că, retrospectiv, aceasta a reprezentat ceva unic din viaţa lui, care a fost unic şi a surprins un moment în timp”, a spus Jason Connery într-o declaraţie făcută luna aceasta.

Maşina, pe care Broad Arrow o descrie ca fiind într-o ”stare foarte prezentabilă”, a fost vopsită în culoarea Snow Shadow Grey pentru a se potrivi cu cele conduse de Bond pe marele ecran.

Potrivit Broad Arrow, ofertantul câştigător va primi şi o sesiune de conducere în maşină cu prietenul de multă vreme al lui Connery, pilotul de curse pentru Campionatul Mondial de Formula 1 Sir Jackie Stewart.

Maşinile James Bond au fost destul de profitabile la licitaţii în ultimul deceniu.

În 2019, Aston Martin DB5 din 1965, care a fost folosit la filmările filmului Bond din 1965 ”Thunderball” – echipat cu mitraliere Browning calibrul .30 în aripile sale – s-a vândut la licitaţie pentru 6,4 milioane de dolari, potrivit Sotheby’s.

În 2013, CEO-ulTesla, Elon Musk, a plătit aproape 1 milion de dolari pentru o maşină sport Lotus Esprit din 1976, care a fost folosită la filmările filmului James Bond din 1977, ”The Spy Who Loved Me”.

Musk a spus că designul unic al maşinii a influenţat estetica Cybertruck-ului Tesla.

Ofertanţii interesaţi de automobilul DB5 deţinut de Connery se pot înregistra pe site-ul web al Broad Arrow pentru licitaţia care va avea loc în Monterrey, California.

Familia lui Connery a adaugat că ”o parte semnificativă” din încasările obţinute la licitaţie va fi donată Fondului filantropic Sean Connery al regretatului actor.

Related posts