Turcii de la Kuba Motor vor să construiască în 2025 o fabrică în România, unde să producă inclusiv mașini electrice

Da mai departe!

Kuba Motor, producător turc de vehicule electrice, printre care trotinete și motociclete, vrea să înceapă în 2025 construcția unei fabrici în România, unde să producă inclusiv mașini electrice, a declarat pentru Economedia Omer Temel, manager de fabrică Constanța Kuba Motor. Kuba Motors produce în prezent mașini electrice mici, care pot fi conduse fără carnet de conducere.

„Vrem să producem în România biciclete electrice și avem în plan și o mașină electrică. Vrem să producem aici și să exportăm către Europa. Vrem ca în 2025 să demarăm fabrica în România, însă așteptăm să fie gata a 7-a fabrică din Turcia, care este acum în construcție. Estimăm că fabrica din Turcia va fi gata în octombrie. Apoi să găsim terenul și să începem construcția”, a declarat a declarat Omer Temel, manager de fabrică Constanța Kuba Motor.

Investiția inițială în noua fabrică este bugetată la minim 5 milioane de euro, unde ar putea lucra cel puțin 50-60 de angajați.  Locația nu a fost încî aleasă, reprezentantul companiei spunând că București era prima opțiune, însă analizează și alte orașe precum Timișoara, Cluj, Deva sau Sibiu. Acesta spune că în prezent compania are o facilitate în Constanța care funcționează și ca un depozit.

Reprezentantul companiei spune că investiția se va realiza din finanțele proprii, fără a cere ajutor de stat de la guvernul din România. „Avem 250 de dealeri și 6 fabrici în Turcia. Suntem o companie mare. Nu cerem ajutor de stat”.

El a precizat că avantajele României sunt salariile mai mici decât cele din Europa și vama de la Constanța, pe unde producătorul poate aduce bateriile din China.

Related posts