Studiu: Peste jumătate dintre români îşi spală maşina atunci când este foarte murdară

Da mai departe!

Mai mult de jumătate dintre români (52%) îşi spală maşina atunci când este foarte murdară, iar principalul criteriu de selecţie a unei spălătorii auto este timpul de aşteptare, relevă rezultatele unui studiu realizat de un distribuitor de carburanți, publicat miercuri.

Printre cele mai importante criterii de curăţare sunt operaţiunile de spălare a pragurilor (81%), aspirarea asistată a interiorului autoturismului (79%) şi existenţa unui serviciu de igienizare a habitaclului (75%).

Conform cercetării, 62% dintre respondenţi preferă să meargă la spălătoriile auto manuale de tip jet wash, în detrimentul spălătoriilor auto asistate de cartier (17%).

În privinţa alegerii unei spălătorii auto, 44% din totalul şoferilor chestionaţi au indicat timpul de aşteptare drept principal criteriu de selecţie, fiind urmat de preţ (40%), calitatea substanţelor de spălare (39%) şi proximitatea faţă de locuinţă sau locul de muncă (37%).

În cazul respondenţilor femei, studiul a arătat că proximitatea faţă de locuinţă sau locul de muncă joacă un rol mult mai important în alegerea unei spălătorii, fiind al doilea cel mai important criteriu de selecţie, după timpul de aşteptare.

Dintre cei care menţionează calitatea produselor de spălare printre criteriile relevante în alegerea unei spălătorii, 60% spun că substanţele de calitate sunt cele care asigură păstrarea în timp a caracteristicilor vopselei auto, iar 56% înţeleg prin substanţe de spălare de calitate acele produse care lasă zero zgârieturi pe maşină.

Potrivit sursei citate, şapte din zece români (70%) aleg să îşi spele maşina seara sau dimineaţa, cu o preferinţă mai clară pentru intervalul de seară, în timp ce o treime au afirmat că preferă să facă această operaţiune în week-end, când au mai mult timp liber.

Pe ansamblu, peste jumătate dintre şoferii din România (52%) ajung să-şi spele maşina numai atunci când este foarte murdară sau când pleacă ori revin dintr-o călătorie mai lungă.

Related posts