Renault va lansa un model electric low-cost de 8.000 de euro

Da mai departe!

Un model electric low-cost de 8.000 de dolari, produs de Renault-Nissan, ar putea fi disponibil în următorii doi ani, a afirmat marţi directorul general al alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, într-un interviu acordat CNBC.

Săptămâna trecută, Ghosn a anunţat că Renault-Nissan intenţionează să lanseze un vehicul electric ieftin în China, la un preţ de aproximativ 8.000 de dolari după subvenţii. Şeful alianţei nu a precizat momentul când va fi lansat noul model.
‘Cred că obiectivul nostru este să fie pe piaţă în următorii doi ani’, a declarat Ghosn pentru CNBC, la o conferinţă desfăşurată la Lisabona.
Modelul electric Leaf produs de Nissan, al cărui preţ de pornire este de 29.000 de dolari, este prea scump pentru China şi de aceea este necesară o alternativă low-cost, a explicat şeful Renault-Nissan. Acesta a adăugat: ‘Observăm că ceea ce se vinde într-adevăr pe piaţa chineză sunt vehiculele electrice low-cost. Încolo se îndreaptă piaţa’.
Recent, Renault a prezentat la Salonul Auto de la Paris modelul electric Renault Zoe, care va avea o autonomie de 400 de kilometri, la o singură reîncărcare, comparativ cu 240 de kilometri în prezent.
Astfel, Renault Zoe va depăşi Model 3 de la Tesla, care va avea o autonomie de 345 de kilometri, pe fondul eforturilor companiilor auto de a îmbunătăţi capacitatea vehiculelor electrice şi a profita de majorarea cererii pe acest segment.
Noul Renault Zoe va costa 23.600 de euro (26.500 dolari) în Franţa, iar de succesul acestui model depind în mare măsură eforturile directorului general Carlos Ghosn de a se axa pe îmbunătăţirea performanţelor vehiculelor electrice.
După scandalul emisiilor, de la Volkswagen, care a determinat autorităţile europene să introducă reglementări mai dure privind emisiile poluante, producătorii auto au dezvoltat din ce în ce mai multe modele electrice. Avantajul motoarelor diesel va continua să se reducă pe măsură ce normele de poluare vor deveni mai dure, iar automobilele electrice şi cele hibride devin mai ieftine şi mai puternice, avertizează analiştii.
Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, iar Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault.
Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Related posts