Porsche şi-ar putea majora participaţia la Rimac

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Porsche, subsidiara Volkswagen AG, participă la o rundă de finanţare a Rimac Automobili, în urma căreia producătorul de super-maşini electrice speră să obţină 130 – 150 milioane de euro, a afirmat Mate Rimac, proprietarul companiei, într-un interviu acordat publicaţiei germane Automobilwoche, transmite Reuters.

Operaţiunea ar urma să fie finalizată în două-trei luni şi o nouă rundă este planificată la finalul anului, a declarat omul de afaceri croat.
Porsche deţine o participaţie de 15,5% la Rimac Automobili şi ar putea să o majoreze până aproape de 50%, într-o tranzacţie care ar putea de asemenea include transferul brandului Bugatti al Volkswagen către Rimac, a informat Automobilwoche.
Reprezentanţii Volkswagen şi Rimac nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.
Directorul general al Porsche, Oliver Blume, a anunţat luna trecută că sunt în derulare negocieri intense privind viitorul Bugatti, iar compania Rimac ar putea fi interesată, o decizie fiind aşteptată în primul semestru din 2021.
Rimac a dezvoltat o platformă pentru vehicule electrice, pe care o furnizează şi altor producători auto, inclusiv Automobili Pininfarina.
„Super-maşinile au o piaţă limitată, iar piaţa pentru componente este mult mai mare. De aceea planificăm să ne extindem compania”, a declarat Rimac pentru Automobilwoche.
Acesta a adăugat că forţa de muncă a Rimac Automobili va creşte până în 2023 la 2.500 de angajaţi, de la 1.000 în prezent.
Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Related posts