Nissan, potențială investiție de 400 milioane USD în Fisker

Da mai departe!

Nissan ar putea salva micul producător de vehicule electrice Fisker printr-o investiție de 400 de milioane de dolari. Japonezii de la Nissan Motor sunt în discuții avansate cu Fisker pentru o finanțare menită să salveze micul producător de la faliment, dar și să ofere acces producătorului nipon la o performantă platformă pentru un pick-up electric.

Conform Reuters, surse apropiate celor două companii au confirmat negocierile menționând și că acestea sunt „avansate”. De altfel, tranzacția s-ar putea încheia chiar în această lună.

Printre temele discutate de cei doi constructori auto se numără o investiție de 400 de milioane de dolari a Nissan, bani cu care Fisker și-ar putea finanța continuarea dezvoltării platformei sale pentru pick-up-uri electrice.

În schimbul investiției, Nissan ar putea primi dreptul de a folosi aceeași platformă pentru un pick-up propriu destinat în special pieței din Statele Unite.

Săptămâna trecută, oficialii Fisker au anunțat că producătorul de mașini electrice se confruntă cu riscul de a opri întreaga sa activitate din cauza problemelor de finanțare. Pentru început, Fisker își va reduce cu circa 15% forța de muncă. Tot atunci, reprezentanții producătorului menționau că se află în discuții cu un mare producător auto pentru o potențială investiție și un parteneriat.

Pentru Fisker, tranzacția ar putea fi un colac de salvare de care are nevoie pentru a supraviețui într-un moment în care reducerile agresive de prețuri operate la nivel global de lideri ai industriei de vehicule electrice precum Tesla sau BYD exercită presiuni asupra tuturor companiilor implicate în afaceri similare, mai ales asupra unor startup-uri precum Fisker.

În acest context, Fiscker a întâmpinat dificultăți în comercializarea crossoverului său electric Ocean, după ce ratele ridicate ale dobânzilor au dus la o încetinire a cererii. Produs la uzina Magna Steyr din Austria, Fisker Ocean ar trebui livrat în 20.000 – 22.000 de exemplare în acest an pentru a atinge țintele asumate de producătorul său.

Viitor produs al Fisker, pick-up-ul Alaska ar trebui să intre în producție în 2025 și, ulterior, prezentat pe piață cu un preț estimat la 45.000 de dolari.

Related posts