Mii de angajați ai Dacia au ieșit în stradă la Mioveni

Da mai departe!

Mii de salariaţi ai uzinei Dacia au ieşit în stradă, la protestul anunţat de sindicalişti. Autorizaţia pentru manifestaţia care are loc în centru oraşului Mioveni a fost obţinută pentru participarea a până la 5.000 de persoane. 

Participanţii la protest au adus cu ei fluiere, vuvuzele, tobe, pancarte şi steaguri tricolore sau care poartă însemnele sindicatelor din care fac parte. 

Oficiali din cadrul Jandarmeriei au declarat pentru News.ro că protestul se desfăşoară fără incidente.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FArgesStiri.ro%2Fvideos%2F1209281216323332%2F&show_text=false&width=560&t=0

”Joi, 17 noiembrie, membrii Sindicatului Autoturisme Dacia organizează un miting de protest. Aproximativ 5 mii de angajaţi ai Uzinelor Dacia vor ieşi în stradă”, a transmis, luni, Blocul Naţional SIndical.  

Sursa citată a precizat că principalele nemulţumiri sunt legate de nerespectarea promisiunilor guvernamentale privind modificarea legislaţiei muncii. 

”De asemenea, membri BNS sunt nemulţumiţi şi de lipsa măsurilor de plafonare a facturilor la energie”, au mai transmis sindicaliştii.  

Manifestaţia a avut loc între orele 13.00 şi 14.00, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Mioveni.

Related posts