Kia Stinger facelift este dezvăluită în specificațiile pentru Europa

Da mai departe!

Modelul îmbunătățit Kia Stinger (facelift) a fost dezvăluit astăzi pentru prima dată în specificațiile sale pentru Europa. Sedanul sportiv fastback performant dezvoltat de Kia se mândrește acum cu un design împrospătat, care îi accentuează caracterul de gran turismo și cu o gamă de tehnologii și sisteme de siguranță îmbunătățite.

„Stinger rămâne „vârful de lance” al mărcii Kia în Europa, și rămâne mașina noastră cea mai orientată către performanță, capabilă să acopere distanțe mari în condiții de confort și cu stil”, a declarat Emilio Herrera, Chief Operating Officer al Kia Motors Europe. „Modelul îmbunătățit se bazează pe spiritul consacrat de grand tourer al modelului Stinger, dar cu un farmec reînnoit al designului și cu tehnologii noi, sporindu-i atractivitatea pentru cumpărătorii din Europa.”

Încă de la începutul comercializării în Europa, în 2017, au fost vândute aproximativ 10.000 de unități ale modelului Stinger pe întreg continentul. Vânzările modelului îmbunătățit Kia Stinger vor începe în Europa pe parcursul ultimului trimestru al anului 2020 și începutul anului 2021. Toate modelele beneficiază de garanția Kia de 7 ani, 150.000 kilometri, oferită standard.

Un design exterior împrospătat și materiale și tehnologii noi pentru interior
Modelul îmbunătățit Stinger vine cu un design exterior împrospătat și cu îmbunătățiri la aspectul și calitatea habitaclului, oferind proprietarilor mai multe opțiuni de culori și materiale în același timp. Interiorul modernizat reconfirmă identitatea de grand tourer a lui Stinger.

În partea frontală, grila modelului Stinger cu semnătura ‘tiger-nose’ se află între noile blocuri optice LED multi-fațetate. Designul său nou și luminile de zi cu tehnologie LED oferă automobilului o semnătură luminoasă mai high-tech, cu raze de lumină tăioase, înclinate ușor spre partea frontală. În partea din spate, noile blocuri de lumini extind lățimea automobilului, creând o nouă semnătură care imită forma subtilă a spoiler-ului integrat în capacul portbagajului. Noile lumini de semnalizare, fiecare cuprinzând seturi de 10 unități LED individuale, sunt aranjate într-un model tip grilă, un design inspirat din motorsport care duc cu gândul la aspectul unui steag în pătrățele.

Un nou model de jante din aliaj de 19 inch este adăugat în ofertă, având un design geometric complex, care sporește natura sportivă de grand tourer a automobilului. De asemenea, culoarea de exterior ‘Ascot Green’ este introdusă în gama Stinger pentru prima dată.

În interior, arhitectura habitaclului rămâne neschimbată, dar îmbunătățirile subtile vizuale și ale materialelor crează o ambianță mai luxoasă. Modificările includ o finisare metalică a anumitor părți ale volanului și o ramă cromată care înconjoară panoul ceasurilor de bord. Oglinda retrovizoare este acum fără ramă, creând un aspect modern și îmbunătățind vizibilitatea în spate.

În funcție de specificații, planșa de bord și ușile sunt finisate cu cusături contrastante, în timp ce consola centrală este disponibilă cu finisaj din aluminiu. Planșa de bord oferă sistemul de navigație și infotainment cu touchscreen îmbunătățit de 10.25 inch (mai multe detalii sunt oferite mai jos), încadrat de un nou finisaj în culoare negru lucios care înconjoară planșa. Un nou sistem de lumini ambientale permite șoferilor să selecteze una dintre cele 64 culori pentru a modifica subtil ambianța habitaclului.

Modelele Stinger disponibile pentru Europa oferă tapițerie din piele Nappa finisată în culorile Saturn Black, sau opțional, în culoare roșie. O opțiune de tapițerie din piele întoarsă este disponibilă pentru prima dată, cabina fiind finisată cu tapițeria ”suede” Saturn Black cu cusături contrastante și centuri de siguranță în culoarea roșie.

Puternicul motor de 3.3 litri T-GDi – cea mai rapidă accelerație a unui model Kia vândut vreodată în Europa
La trei ani de la lansarea sa, majoritatea clienților modelului Stinger au comandat automobilul lor Kia echipat cu puternicul motor V6 T-GDi bi-turbo de 3.3 litri.

Modelul îmbunătățit Stinger este oferit exclusiv cu acest puternic motor, care oferă o accelerație promptă și un răspuns rapid la comenzile șoferului, în timp ce oferă experiența rafinată a unui grand tourer pentru călătorii relaxate.

Motorul V6 T-GDi de 3.3 litri oferă șoferilor o putere maximă de 370 CP la 6.000 rpm. Cele două turbine permit motorului să ofere șoferilor cuplul său maxim de 510 Nm pe o plajă largă de turație (1.300 – 4.500 rpm), rezultând performanțe fără efort în orice situație. Accelerând de la 0 la 100 km/h în doar 4.9 secunde, motorul T-GDi de 3.3 litri face ca Stinger să ofere cea mai rapidă accelerație a unui model Kia vândut vreodată în Europa.

Motorul este cuplat la transmisia automată cu opt trepte, care oferă schimbări rafinate ale treptelor de viteză, potrivindu-se cu personalitatea gran turismo precum și tracțiunea integrală oferită în dotarea standard (modelele cu tracțiune spate sunt disponibile pe piețele cu automobile cu volanul pe partea dreaptă).

Noi sisteme infotainment cu ecran panoramic (widescreen), display digital pentru șofer și tehnologii noi
”Piesa de rezistență” din centrul habitaclului modernizat al modelului Stinger este sistemul de infotainment cu touchscreen îmbunătățit, oferind noi funcționalități pentru a satisface așteptările în continuă schimbare ale clienților de la tehnologiile disponibile într-un automobil.

Modelul îmbunătățit Stinger este echipat standard cu un nou touchscreen de 10.25 inch. Conexiunea Bluetooth multiplă permite utilizatorilor să conecteze până la două dispozitive mobile simultan – unul pentru utilizarea hands-free a telefonului și media și celălalt doar pentru utilizare media. Display-ul său avansat cu funcția split-screen permite utilizatorilor să controleze și să monitorizeze diferite funcționalități ale automobilului în același timp, personalizând ecranul cu o serie de widget-uri. Sistemul de 10.25 inch oferă standard aplicațiile Apple CarPlay și Android Auto, dispunând de un sistem de comandă vocală pentru multe din funcțiile automobilului, cum ar fi sistemele de încălzire și ventilație, audio și navigație.

În plus, modelul îmbunătățit oferă un display digital de înaltă rezoluție de 7.0 inch amplasat între ceasurile de bord. Acest display color cu grafică vie și diferită pentru diferitele moduri de conducere oferă șoferului informații complete și clare în zona dintre vitezometru și turometru.

De asemenea, modelul îmbunătățit Stinger dispune de sistemul de pornire de la distanță al motorului (Remote Engine Start), care permite proprietarilor să pornească de la distanță automobilul folosind cheia inteligentă.

Noi tehnologii avansate de asistență pentru șoferi și pentru protecția pasagerilor
Modelul îmbunătățit Kia Stinger dispune de aceleași sisteme avansate de asistență pentru șoferi pe care le-a oferit și anterior, dar și de o serie de noi funcționalități și actualizări pentru a oferi o protecție și mai mare șoferilor, pasagerilor și participanților din trafic.

În funcție de piața de comercializare și de specificațiile automobilului, gama de sisteme avansate de asistență este foarte cuprinzătoare, multe dintre sistemele existente fiind îmbunătățite:
· Sistemul de asistare la evitarea coliziunii frontale (FCA – Forward Collision-Avoidance Assist) oferă acum protecție în momentul virării peste axul drumului într-o intersecție, prin identificarea traficului din sens opus. Mai mult, oferă o rază de activare sporită pentru detectarea unui automobil, pieton sau biciclist.
· Sistemul de asistare la păstrarea benzii de rulare (LKA – Lane Keeping Assist) este acum capabil să detecteze marginea drumului, dar și marcajele de pe șosea, oferind intervenție asupra direcției pentru a atenționa șoferul să nu părăsească banda fără a semnaliza.
· Sistemul de asistare la evitarea coliziunii cu obiectele aflate în unghiul mort (BCA – Blind-Spot Collision-Avoidance Assist) este îmbunătătre față de sistemul existent Blind-Spot Collision Warning (BCW). În loc să avertizeze pur și simplu șoferii că pe benzile alăturate ale autostrăzii există trafic, sistemul BCA îi ajută pe șoferi să evite o posibilă coliziune prin aplicarea frânării differentiate.
· Pentru Europa, modelul îmbunătățit Stinger oferă sistemul inteligent de asistare în cazul depășirii limitei de viteză (ISLA – Intelligent Speed Limit Assist) bazat pe recunoașterea indicatoarelor de circulație.
· Sistemul de avertizare privind atenția șoferului (DAW – Driver Attention Warning) operează acum la viteze de până la 210 kmh și acum avertizează șoferii inclusiv dacă nu au observat că mașina din față a repornit după o oprire.
· Sistemul inteligent Smart Cruise Control bazat pe sistemul de navigație (NSCC – Navigation-based Smart Cruise Control) ajută la conducerea pe secțiunile cu viraje de pe autostradă, reducând automat și adaptând corespunzător viteza automobilului înainte de intrarea într-o curbă. Imediat ce automobilul a părăsit curba, acesta revine la viteza setată de șofer.
· O actualizare similară a fost făcută pentru ieșirea cu spatele dintr-un loc de parcare, sistemul de asistare la evitarea coliziunii cu automobilele din spate ajutând acum la prevenirea coliziunilor cu automobilele ce se deplasează prin spatele automobilului care iese cu spatele (anterior, sistemul doar avertiza șoferul)

Următoarele tehnologii avansate de asistență și funcționalități pentru confort destinate șoferilor au fost adăugate pentru prima dată pe modelul Stinger:
· Sistemul de avertizare la ieșirea în siguranță din automobil (SEW – Safe Exit Warning) detectează automobilele care vin din spate din ambele părți ale modelului Stinger când acesta este parcat sau oprit, alertând pasagerii cu un semnal sonor și vizual în cazul în care încearcă să deschidă ușa
· Tehnologia Kia de ultimă generație Blind-Spot View Monitor acționează ca o a doua „pereche de ochi” pentru șoferi prin eliminarea unghiului mort din oglinzile laterale. Acesta afișează imagini video de înaltă rezoluție în panoul de bord TFT-LCD dacă șoferul semnalizează schimbarea benzii de circulație și un alt automobil este “ ascuns” în unghiul mort. Camerele oferă un unghi de vizualizare mai larg decât oglinzile retrovizoare, pentru a permite șoferilor să aibă o vedere clară asupra traficului din spate.
· Sistemul de asistare la păstrarea benzii de circulație (LFA – Lane Following Assist) ajută automobilul să stea în centrul benzii sale de circulație
· Sistemul de asistare la conducerea pe autostradă (HDA – Highway Driving Assist) ajută la menținerea unei distanțe prestabilite față de automobilul din față pe autostradă și păstrează automobilul în centrul benzii sale de circulație, chiar și pe drumurile cu viraje.
· Sistemul de avertizare pentru pasagerii locurilor din spate (ROA – Rear Occupant Alert) oferă o avertizare șoferului dacă acesta uită animale de companie sau copii în momentul în care părăsește automobilul.

Related posts