Kia Niro EV – test la promoție

Da mai departe!

O veste bună de la Kia România: de acum și până la 15 Decembrie 2023 toate modelele electrice Niro EV si Kia EV6 aflate in stoc la dealerii companiei beneficiaza de o promotie de 10.000 Euro.

Astfel, petrecem acest weekend la bordul unei asemenea mașini aflate la promoție: Kia Niro EV.

Odată cu a doua generație, modelul a primit alt tip de design, mai atrăgător și mai în concordanță cu noile tușe de design ale producătorului coreean.

Sub caroserie avem motor electric cu o putere disponibilă de 150 kW și un cuplu de 255 Nm. În mediul urban, acest ansamblu oferă autonomie de peste 450 kilometri.
Încărcarea bateriei modelului Niro EV este, de asemenea, rapidă și convenabilă, necesitând doar 43 de minute pentru o încărcare de la 10-80% în condiții optime, folosind un încărcător rapid.
Pentru a permite o experiență de condus plăcută și dinamică, noua platformă a modelului Niro are suspensie de tip MacPherson în partea frontală și o configurație multi-link cu patru brațe în spate, în timp ce un raport optimizat al transmisiei a fost reglat pentru o reacție îmbunătățită, stabilitate și confort în timpul călătoriei.
În timpul dezvoltării automobilului, a fost important să se asigure faptul că noul Niro oferă calități excepționale de siguranță. Fiecare model are o structură cu mai multe niveluri de rezistență pentru performanță optimă la impactul frontal, în timp ce proporția de oțel ștanțat la cald de înaltă rezistență utilizat în construcția modelui Niro a crescut cu 22% față de modelul anterior, sporind și mai mult rezistența structurii generale a automobilului.

Din punct de vedere al dinamicii, avem o mașină extrem de sprintenă, ușor de manevrat și care poate fi condusă foarte ușor prin oraș și nu numai.
A doua generație a modelului Niro include o gamă completă de sisteme inteligente Kia DriveWise de asistență avansată pentru șofer (ADAS), care sunt concepute pentru a evita potențialele pericole și pentru a îmbunătăți încrederea și confortul la volan. Sistemul Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) avertizează șoferul dacă este detectat riscul unei coliziuni cu alte automobile, pietoni sau bicicliști. Funcțiile Junction Turning și Junction Crossing oferă siguranță preventivă maximă atunci când vă deplasați în intersecții. Dacă semnalul de direcție al noului Niro este activat, sistemul va avertiza șoferul dacă există un risc de coliziune cu un automobil care se apropie. În mod similar, este furnizat un semnal de avertizare dacă există un risc de la automobilele care se apropie din stânga sau din dreapta atunci când șoferul circulă înainte într-o intersecție. Dacă unul dintre riscuri devine iminent, sistemul va avertiza șoferul înainte de a aplica automat frânele pentru a evita o coliziune.

Related posts