Kia EV9 desemnată „Mașina de familie a anului” la premiile TopGear.com 2023

Da mai departe!

Kia EV9 a fost desemnată „Mașina de familie a anului” (‘Family Car of the Year’) la premiile TopGear.com 2023. Modelul EV9 100% electric – noul SUV „navă-amiral” Kia – i-a impresionat pe evaluatorii Top Gear datorită combinației dintre spațiul potrivit pentru familii, autonomia extinsă, tehnologia disponbilă în mașină, designul de ultimă oră și caracteristicile de sustenabilitate.

EV9 este prezentat în cel mai recent număr al revistei BBC Top Gear Magazine, un număr dedicat celor mai bune și mai dorite mașini din lume. Un film „Meet the Winners”, incluzând modelul EV9, este, de asemenea, prezentat pe site-ul TopGear.com.

Ollie Kew, redactor adjunct al Top Gear, a comentat: „Ne place atitudinea relaxată a modelului EV9 și comportamentul degajat pe care îl inspiră șoferului. Ne place anti-snobismul mărcii care nu are nimic de dovedit, faptul că este mai puțin iritant în utilizare decât un VW ID Buzz și călătorește mult mai departe cu o încărcare a bateriei. Ne plac scaunele sale cu funcție de masaj, încălzite și ventilate, în stil Bentayga, multitudinea de compartimente de depozitare, simplitatea plierii automate a scaunului și că arată un pic precum capul lui Iron Man. Este una dintre cele mai interesante mașini din 2023 nu pentru ceea ce poate face, ci pentru ceea ce reprezintă. Înfrățirea între electric și piața auto de lux nu este ușoară, dar EV9 reușește cu stil.”

EV9 oferă o autonomie de până la 563 km (ciclu combinat WLTP) și dispune de tehnologie de încărcare ultra-rapidă de 800 V, permițându-i să se încarce de la 10 la 80% în doar 24 de minute de la cele mai rapide stații de încărcare publice. Modelul EV9 este disponibil pentru comandă în toată Europa.

După Kia EV6 și Niro EV, modelul EV9 este cel mai recent din familia de automobile electrice Kia în continuă expansiune. Recent, la evenimentul „EV Day” din 2023, Kia a dezvăluit Concept EV3, Concept EV4, precum și modelul EV5 gata de producție, reafirmând o strategie globală ambițioasă de a conduce și accelera revoluția EV.

Related posts