Karim Habib (fost INFINITI și BMW) va concepe direcțiile viitoare de design pentru Kia Motors

Da mai departe!

Kia Motors Corporation l-a numit pe Karim Habib în funcția de vicepreședinte senior și Șef al Centrului de Design Kia. Numirea lui Habib va permite Kia să continue sporirea competitivității în design a brandului și produselor sale. El își va prelua noul post la începutul lunii octombrie și va lucra la centrul global de design Kia din Namyang, Coreea de Sud.

Responsabil pentru designul automobilelor Kia, Habib va superviza munca echipelor de design exterior, interior, culori și materiale și va ajuta la stabilirea viitoarei strategii de design a brandului Kia, raportându-i lui Luc Donckerwolke, vicepreședinte executiv și Șef de Design al Hyundai Motor Group.
Recunoscut pentru abilitățile sale excepționale în a reflecta identitatea brandului în designul său, Habib aduce cu el mai mult de douăzeci de ani de experiență în coordonarea proiectelor majore de design ale brandurilor auto premium. Cel mai recent rol  al său a fost de Director Executiv de Design al INFINITI Motor Company, unde a supervizat designul conceptelor celor mai recente automobile. Anterior, a lucrat atât pentru BMW Group ca Șef de Design, cât și pentru Daimler Group. Născut în Liban, Habib a studiat ingineria mecanică la McGill University din Canada dar și designul mijloacelor de transport la Art Center College of Design în California. Vorbește fluent limbile engleză, franceză, germană și italiană.
„Kia este un brand ambițios, în creștere, aflat pe un drum hotărât către electrificare și inovație în mobilitate”, a declarat Habib. „Sunt încântat să fac parte din această transformare pentru a consolida și mai mult brandul Kia în drumul său către viitorul industriei auto, care promite să fie plin de provocări și oportunități. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu Șeful de Design Donckerwolke, a cărui muncă am admirat-o de mulți ani, dar și cu echipa de design Kia care a creat design-uri cu adevărat remarcabile.”
„Vicepreședintele senior Habib va fi un atu pentru brandul Kia, prin prisma experienței și activității sale globale”, spune Donckerwolke. „Apreciem mult talentul și experiența lui Karim. El se alătură echipei Kia într-un moment crucial pentru a proiecta brandul în viitorul mobilității și pentru a consolida echipa de design tânără și motivată care a câștigat numeroase premii internaționale de design.”
Centrul de design Kia este locul de naștere al modelelor globale Kia, responsabil pentru supervizarea tuturor aspectelor proiectării automobilelor – de la conceptualizare și modelare până la designul și dezvoltarea culorilor și materialelor. Cu sediul în Namyang, Coreea de Sud, Centrul de Design Kia operează ca parte a rețelei globale de design a brandului, cu centre de design regionale în S.U.A. și Europa.
Principalele momente ale carierei lui Karim Habib:
2017 ~ 2019: Executive Design Director al INFINITI, Nissan Motor Company
2012 ~ 2017: Șef de Design al BMW Automobiles, BMW Group
2011 ~ 2012: Șef de Design Exterior al BMW Automobiles, BMW Group
2009 ~ 2011: Senior Manager în Design Avansat, Daimler, Germania
2007 ~ 2009: Șef de Design în  Design Avansat, BMW Group
2004 ~ 2007: Senior Designer (Exterior Production Design), BMW Group
2002 ~ 2003: Exterior/Interior Designer – Advanced Design, BMW Group
1998 ~ 2001: Exterior/Interior Production Designer, BMW Group

Related posts