Infiniti se retrage din Europa

Da mai departe!

INFINITI Motor Company, divizia premium a Nissan, a anunțat astăzi că se va retrage de pe piața europeană în primele luni ale lui 2020. Decizia nu are legătură cu Brexit, ci mai mult este un plan de restructurare care va concentra brandul doar pe pieţele cu cele mai mari creşteri, în special America de Nord şi China. Acest plan de restructurare nu va avea niciun impact asupra operațiunilor aflate în curs (deservire, consultare, garanţie) din Europa de Est, Orientul Mijlociu și Asia, care continuă să crească.

Ca parte a planului, Infiniti va electrifica portofoliul său de modele din 2021 şi mai departe, va întrerupe ofertele diesel și îşi va concentra resursele sale pe cele mai mari oportunități. Compania se va axa mai mult pe gama SUV în America de Nord, va aduce cinci vehicule noi în China în următorii cinci ani, va lucra pentru a îmbunătăți calitatea vânzărilor și valoarea reziduală și va realiza mai multe sinergii cu părintele Nissan Motor Company. Acest lucru face parte din viziunea companiei în a deveni un brand de top în segmentul premium.
Această marcă și-a făcut debutul pe piața europeană acum 10 ani. Cea mai mare piață pentru producătorul japonez premium este America de Nord, acolo vânzându-se 70% din producție.

Ca urmare a acestui plan de restructurare, producția de Q30 și QX30 va înceta deja la mijlocul acestui an la uzina din Sunderland, Marea Britanie.

Related posts