Guvernul Italiei: Nu există necesitatea de a investi direct în grupul auto Stellantis

Da mai departe!

Guvernul Italiei nu are nevoie să investească direct în Stellantis, deoarece producătorul auto se descurcă bine, a sugerat luni ministrul Economiei Giancarlo Giorgetti, reluând comentarii similare făcute săptămâna trecută de preşedintele grupului, transmite Reuters.

Întrebat de reporteri dacă Roma ar trebui să preia o participaţie la Stellantis pentru a avea mai mult cuvânt de spus în managementul său, Giorgetti a spus că CEO-ul companiei, Carlos Tavares, a demonstrat că poate obţine cele mai înalte rezultate financiare pentru grup.

”Pe baza culturii mele economice, cred că statele trebuie să intre (în companii) doar atunci când piaţa eşuează şi să păstreze interesele strategice”, a spus Giorgetti în cadrul unei conferinţe la Milano.

Săptămâna trecută, lobby-ul auto din Italia a declarat că o investiţie publică în Stellantis ar putea fi o contrapondere a acţionariatului statului francez.

Cu toate acestea, preşedintele Stellantis, John Elkann, a respins ideea, spunând că companiile înfloritoare nu au nevoie de intervenţia statului.

”Nu ştiu dacă Franţa are mai mult de spus decât Italia în Stellantis”, a spus Giorgetti luni.

Related posts