Subaru Outback – multitasking

Da mai departe!

Cel mai mare Subaru a sosit la testele Autoreport.ro. Outback, deoarece despre el este vorba, a evoluat de la Crossover la SUV, iar acum este în gama japonezilor peste Forester.


Aceasta este a șasea generație Subaru Outback și arată ca un model japonez matur, mai ales din punctul de vedere al designului ce emană, parcă robustețe și durabilitate. Din silueta sa putem deduce fie că este un SUV foarte spațios sau un break cu capabilități foarte bune offroad. Cu o gardă la sol de 213 mm, modelul a ajuns pe piața europeană în 2021, după lansarea asiatică din 2019 și oferă o echipare impresionantă, încă din standard. Niște upgradeuri au fost aduse acestei generații în 2022 prin sistemul de blocuri optice adaptive, noi protecții în partea față, alte schimbări subtile de design și alte feature-uri de siguranță.
În interior sunt folosite materiale de calitate, dar designul este unul destul de clasic. Consola centrală este dominată de ecranul tactil de 11,6 inch al sistemului infotainment. Orientată vertical, cu icoane mari și timp de răspuns foarte bun, acest ecran pare o tabletă premium.
De aici se poate accesa navigația, un Wi-Fi hotspot, integrarea Apple CarPlay/Android Auto. Opțional se poate monta modulul de încărcare wireless pentru smartphone. Sistemul audio cu 12 difuzoare vine de la Harman/Kardon. Am spus că este un autoturism spațios, asta înseamnă 5 persoane cu tot cu bagaje, Outback fiind gata de drumuri lungi și de vacanțe.
Sub capota noii generații se află un motor pe benzină cu patru cilindri și 16 valve, cu o cilindree de 2,498 cc. Cei 182 CP sunt însoțiți de un cuplu motor de 239 Nm, livrat la 4.400 rpm. Sistemul de tracțiune integrală este de tip permanent și dispune de sistem de distribuție activă a cuplului. Cutia de viteze CVT LinearTronic poate fi acționată inclusiv prin intermediul padelelor de pe volan.
Mașina oferă dotări precum sistemul de conducere inteligent SI Drive, active torque vectoring, asistență la plecarea din rampă, asistență pentru coborâre, în condiții de siguranță. Cu un arsenal complet de airbaguri, Outback plusează la capitolul securității active, prin asistentul la faza lungă, sistemul EyeSight, cruise controlul adaptabil, sistemul Pre Collision Braking System sau prin sistemul Pre Collision Steering Assist.

Subaru Outback Facelift 2.5i AWD Lineartronic CVT
– 0-100 km/h: N/A
– Viteza maximă: N/A
– L/l/î: 4.854/1.854/1.687
– Masă proprie: 1.652 kg
– Volum portbagaj (l): 983
– Cilindree (cmc): 2.498
– Putere (CP): 182 la 5.800 rpm
– Cuplu maxim (Nm): 239 la 4.400 rpm
– Consum mediu: 8,5 l/100 km (mixt)
– Cutie de viteze: automată, CVT

Related posts