Gelly își mărește procentul deținut din Aston Martin

Da mai departe!

Cel mai mare acționar al Aston Martin, Lawrence Stroll, și-a diminuat participația în cadrul constructorului britanic până la 21%, în urma tranzacției prin care Geely a devenit al treilea cel mai mare acționar al companiei. Noi informații referitoare la tranzacțiile prin care Li Shu Fu, fondatorul Geely, a devenit al treilea acționar al Aston Martin, arată că valoarea celor 37,3 milioane de acțiuni pe care i le-a vândut președintele Aston Martin se ridică la 117 milioane de lire sterline.

Tranzacția s-a desfășurat prin intermediul a două fonduri de investiții, dintre care cel mai mare este Yew Tree. De asemenea, directorul non-executiv al Aston Martin, Michael de Picciotto, a vândut 2,3 milioane de acțiuni, pentru aproximativ 7,8 milioane de lire. Datele diferă parțial față de anunțul inițial al Aston Martin, care vorbea despre 42 de milioane de acțiuni tranzacționate, plus 28 de milioane de acțiuni nou emise.

Proprietar al echipei de Formula 1 Aston Martin și reprezentant al fondului de investiții Yew Tree, milionarul canadian Lawerence Stroll, pe numele său adevărat Lawrence Sheldon Strulovici, și-a redus cu aproximativ 7% deținerea la Aston Martin, și rămâne cel mai important acționar al mărcii britanice, cu 21%. Li Shu Fu, cunoscut și sub numele Daniel Li, președinte și fondator al Geely Holding, a devenit al treilea cel mai mare acționar al Aston Martin, în urma achiziției de la începutul lunii mai, pentru care a cheltuit 234 milioane de lire și și-a majorat pachetul de acțiuni la 17,2%. Aproximativ 95 de milioane de lire au fost încasate de companie, pentru acțiunile emise. Fondul de investiții saudit, al doilea cel mai mare acționar, are în prezent 18,7% din acțiuni.

Geely a fost în centrul atenției în 2020, când a încercat să preia controlul asupra Aston Martin în 2020, în timpul procesului de căutare de investitori derulat la acel moment de compania britanică. În cele din urmă, acționarii de atunci ai companiei l-au preferat pe Lawrence Stroll, acesta cumpărând într-o primă fază circa 17% din companie, pentru aproximativ 200 de milioane de lire, preluând și funcția de președinte executiv. Ulterior, Stroll și-a majorat participația la 28%. Anul trecut, președintele Geely a cumpărat primul pachet de acțiuni Aston Martin, 7,6% din companie. Geely mai deține în Europa marca Volvo, dar și marca britanică de lux Lotus, alături de Zeekr și Polestar. De asemenea, Li Shu Fu este acționar cu aproape 10% al Mercedes-Benz AG, care, la rândul ei, deține 9,7% din Aston Martin.

Related posts