Ford Motor a făcut schimbări la nivelul conducerii de vârf, pe fondul conflictului în curs cu sindicatul lucrătorilor din SUA

Da mai departe!

Ford Motor a anunţat miercuri schimbări la nivelul conducerii de vârf, promovându-l pe şeful unităţii de vehicule cu combustie, Kumar Galhotra, în funcţia de director de operaţiuni, chiar dacă greva în curs de desfăşurare a lucrătorilor auto, declanşată de sindicatul UAW pentru negocierea unui nou contract colectiv, nu dă semne de sfârşit, transmite Reuters.

Galhotra, care a condus anterior unitatea Ford Blue, care produce vehicule pe gaz şi hibride, va conduce acum sistemul industrial global al producătorului auto.

Andrew Frick, care a gestionat anterior funcţiile de vânzări şi distribuţie ale Ford Blue, camioane, SUV-uri şi vehicule entuziaste, precum şi operaţiunile din Mexic şi Canada, îi va succeda lui Galhotra la divizie.

”Aceste mişcări vor genera claritate şi simplitate la nivelul grupului Ford, astfel încât să ne putem creşte semnificativ capacităţile şi să le combinam cu afaceri care se concentrează pe nevoile diferiţilor clienţi”, a spus directorul general al Ford, Jim Farley.

După ce UAW le-a ordonat lucrătorilor săi să intre în grevă la uzina Ford din Kentucky Truck, săptămâna trecută, Galhotra a declarat presei că producătorul de automobile este ”la limita” a ceea ce poate cheltui pentru salarii şi beneficii mai mari, adăugând că a merge mai departe i-ar afecta capacitatea de a investi în afacerea sa.

Producătorii de automobile se confruntă cu greve în curs ale sindicatului United Auto Workers, care au dus la pierderi economice totale de 7,7 miliarde de dolari până pe 12 octombrie, a estimat Anderson Economic Group, din East Lansing, Michigan într-un raport de luni.

Înainte de raportul privind veniturile din trimestrul al treilea, din 26 octombrie, Ford se confruntă cu mai multe întrebări, inclusiv impactul pe care îl vor avea negocierile UAW asupra costurilor forţei de muncă din SUA şi modul în care va reduce pierderile în activitatea sa de vehicule electrice, pe fondul încetinirii cererii din cauza creşterii ratele dobânzilor.

Producătorul auto s-a orientat deja puternic către producţia hibridă.

Ford a declarat la începutul săptămânii trecute că va întrerupe temporar unul dintre cele trei schimburi de la fabrica sa din Michigan, care construieşte camioneta electrică F-150.

Related posts