Ford împlinește 10 ani la Craiova

Da mai departe!

Ford aniversează astăzi 10 ani de existentă la Craiova. Mai exact, astăzi se împlinesc nu mai putin de 10 ani de la momentul oficial în care Ford Motor Company a preluat pachetul majoritar de acțiuni deținut de Guvernul României în cadrul Automobile Craiova.

La 21 martie 2008, grupul Ford Motor Company a semnat contractul de achiziție a pachetului majoritar de acțiuni pentru preluarea uzinei de la Craiova și a demarat o investitie inițială de peste 675 de milioane de euro prin care această unitate de producție urma să se transforme într-o fabrică de înaltă ținută tehnologică la nivel european. Zece ani mai târziu, investiția Ford în cadrul uzinei craioveane a depășit 1.2 miliarde de euro, fabrica din Banie devenind una dintre cele mai avansate unități de producție din punct de vedere tehnologic la nivel mondial.

Producția de vehicule a demarat în septembrie 2009, cu utilitara ușoară Transit Connect. În 2012, Ford a dat startul producției multpremiatului motor 1.0 EcoBoost care continuă cu succes si astăzi la Craiova, dar și a inovatorului Ford B-MAX produs aici până în septembrie anul trecut. În octombrie anul trecut, uzina de la Craiova a lansat un nou proiect si devine astfel unitatea de producție pentru noul Ford EcoSport livrat exclusiv din România către întreaga piață europeană.

Pentru acomodarea cerințelor producției și a nivelului cererii ridicate pentru noul EcoSport, Ford a angajat in 2017 la Craiova 1800 de persoane, totalizand astăzi 4492 de angajați. În 2008, la momentul preluarii uzinei, numărul angajaților era de 3589.

„A fost nevoie nu numai de multă muncă, dar si de implicare din partea echipei Ford Craiova și sunt foarte fericit că astăzi putem să fim martori la acest moment istoric- 10 ani de existentă Ford la Craiova. În acest deceniu nu am produs doar motoare și mașini excelente, ci am crescut masiv numărul angajaților și aproape am dublat investiția noastră în România”, spune John Oldham, directorul uzinei Ford Craiova si Presedintele Ford Romania.

Odată cu lansarea noului EcoSport la fabrica din Craiova, Ford se asteaptă ca 2018 să fie cel mai bun din ultimii zece ani în ceea ce privește volumele de producție.

“Fabrica Ford de la Craiova este o unitate de producție de talie mondială care construiește motoare și vehicule de talie mondială. Angajații nostri sunt cei care dau suflet acestei fabrici livrând pe piață produse de un înalt nivel tehnologic și calitativ, prilej cu care aș dori să mulțumesc fiecăruia dintre aceștia pentru munca pe care o depun zi de zi și pentru aportul direct la succesul fabricii”, a încheiat John Oldham.

Related posts