După aproape 70 de ani, Salonul Auto de la Frankfurt se va muta la Munchen

Da mai departe!

Asociaţia Industriei Auto Germane (VDA) a anunţat că Salonul Auto (IAA) nu se va mai desfăşura din 2021 la Frankfurt ci la Munchen, transmit Reuters şi Automotive News.

Expoziţia care va prezenta cele mai recente inovaţii tehnologice din industria auto ar putea avea loc în septembrie 2021 în Parcul Olimpic din Munchen, în apropiere de sediul central al producătorului auto BMW.

Munchen a convins Board-ul VDA că centrul oraşului şi locaţiile sale extrem de atractive din apropierea zonei centrale ar putea folosite pentru a găzdui evenimentele din cadrul Salonului Auto, a declarat preşedintele VDA, Hildegard Mueller.

În ianuarie, asociaţia anunţa că, după aproape 70 de ani, Salonul Auto nu se va mai desfăşura la Frankfurt, iar pe lista scurtă pentru a găzdui evenimentul se află oraşele Berlin, Munchen şi Hamburg.

În ultimii ani, activiştii de mediu au desfăşurat ample proteste la Salonul Auto de la Frankfurt iar numărul vizitatorilor a scăzut cu 30%, la 560.000.

Producătorii auto din Germania s-au confruntat în 2019 cu un an dificil, deoarece încetinirea PIB-ului a coincis cu tranziţia dinspre autovehiculele echipate cu motoare cu combustie internă spre autovehiculele electrice. În plus, temerile privind escaladarea tensiunilor comerciale globale au afectat încrederea în industrie.

Germania este cea mai mare piaţă auto europeană.

Related posts