Volvo S60 – Safe sport

Da mai departe!

Volvo S60 a ajuns la testele AutoReport.ro într-o formă nouă: versiunea T5. Marca suedeză are o abordare aparte asupra segmentului premium.


Noul S60, sedanul premium de dimensiuni medii, are la bază platforma scalabilă SPA dezvoltată de Volvo Cars, care stă și la baza modelelor premiate din seria 60 și 90.
Volvo S60 se definește ca un sedan sportiv din clasa premium. Mașina are proporții puternice, laturi sculptate și un profil suplu. S60 RDesign pare o prezență unică, dinamică, elegantă. Modelul a primit de curând un facelift prin care a adoptat designul familiar al noii generaţii de vehicule Volvo şi se diferenţiază la unele capitole de acelaşi V60.
În interiorul modelului testat este suficient loc pentru 5 persoane. Astfel, sedanul premium vine cu suficient spațiu și cu un design ultra-modern. Materialele folosite sunt premium, la fel și finisajele. Pe consola centrală avem o tabletă imensă care oferă toate informațiile necesare. Mai adăugăm și instrumentarul de bord complet digital și avem imaginea unul model extrem de avansat din punct de vedere tehnologic. Mai adăugăm sistemul audio premium și avem un pachet complet care se apropie de lux. Luxul este completat în interior și de accesoriile R-Design.
Sub capotă avem versiunea de bază T5 care produce 254 CP şi 350 Nm de cuplu dintr-un motor Drive-E cu patru cilindri. În combinaţie vine o tracţiune pe puntea din faţă şi o transmisie automată Aisin cu opt trepte. Astfel, pretențiile sportive ale acestui sedan sunt justificate, mașina având o dinamică excelentă.
Noul Volvo S60 va dispune de un sistem prin care se vor putea alege mai multe moduri de rulare: eco, confort și sport.
S60 confirmă renumele mărcii de pionier în domeniul siguranței prin cele mai moderne sisteme de siguranță activă. Tehnologia City Safety cu frânare automată îi va ajuta pe șoferi să evite eventualele coliziuni și este singurul sistem de pe piață care recunoaște pietonii, cicliștii și animalele mari. Într-o premieră mondială pentru segmentul sedan de dimensiuni medii, City Safety acum activează și frânarea automată pentru a atenua urmările unui accident provocat de o maşină care vine din faţă. Sistemul opțional Pilot Assist – care susține șoferul cu direcție, accelerație și frânare pe drumuri bine marcate până la 130 km/h, a primit un update cu performanțe îmbunătățite la viraje. S60 include, de asemenea, sisteme precum Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation, Cross Traffic Alert cu frânare automată şi altele.

Volvo S60 T5 RDesign
Viteza maximă: 240 km/h
Acceleratie 0-100 km/oră s: 6,5
L/l/î: 4.761/1.850/1.413
Masă proprie: 1.686 kg
Cilindree (cmc): 1.969
Putere (CP): 250 la 5.500 rpm
Cuplu maxim (Nm): 350 la 1.800 rpm
Consum mediu: 7 l/100 km
Cutie viteze: automată, 8 trepte

Related posts