BMW X2 – sport la înălțime

Da mai departe!

Am testat cel mai sportiv SUV din gama BMW, frumosul X2. Cum un astfel de model are nevoie de cele mai frumoase poze, am dus mașina de test luată de la Automobile Bavaria într-un peisaj de poveste.

BMW X2 este mai mult decât un nou model BMW X. Modelul Sports Activity Coupé merge dincolo de orice rival anterior sau actual pentru a aduce bucuria şi plăcerea de a conduce în segment. Proporţiile BMW X2 sunt cele care creează o prezenţă expresivă şi dinamică. Modelul este mai scurt şi mai scund cu peste şapte centimetri faţă de BMW X1 – şi totuşi are acelaşi ampatament. Dispunând de console scurte, are şi o linie a acoperişului în stil coupé şi o grafică subţire a geamurilor.
BMW X2 îmbină cu formele rapide de coupé cu volumele robuste ale unui model X. Multe dintre detaliile de design evidenţiază natura autonomă a BMW X2, în timp ce semnalează – simultan şi fără echivoc – apartenenţa sa la familia X. Tradiţionala grilă BMW a radiatorului este doar un exemplu, răsturnând forma trapezoidală obişnuită – acum se lărgeşte de sus în jos. Aceasta este prima dată când detaliul de design apare la un model BMW modern. Elementele circulare duble familiare (inclusiv luminile LED de zi) sunt combinate cu proiectoarele de ceaţă pentru a crea imaginea caracteristică cu şase „ochi” a familiei X şi pentru a face ca automobilul să fie recunoscut instantaneu. Deoarece farurile se îngustă spre interior, BMW X2 are o prezenţă dinamică. În plus, suprafeţele cromate strălucitoare adaugă o notă de calitate, în timp ce o bară cromată la marginile exterioare accentuează impresia de lăţime. Farurile LED integrale sunt disponibile ca opţiune pentru BMW X2. Sistemul biLED pentru faza scurtă şi cea lungă este extrem de luminoas şi eficient, în acelaşi timp accentuând în mod deosebit aspectul sportiv al BMW X2. Stopurile LED reprezintă o simbioză între conturul luminos în formă de T, împărtăşit de alte modele BMW X, şi forma L familiară de la coupé-urile BMW.
Un alt aspect remarcabil, mai tipic pentru un coupé BMW, este plasarea logo-ului mărcii pe montanţii C. Reminiscenţe ale modelelor BMW legendare, precum 2000 CS şi 3.0 CSL, reprezintă un alt element care subliniază aspiraţiile sportive ale BMW X2.
Interiorul modelului BMW X2 îmbină elementele caracteristic BMW, precum orientarea pronunţată către conducător şi liniile dinamice, cu rigiditatea elegantă a unui model BMW X. Panoul de instrumente are standard cusături contrastante, în timp ce consola centrală include materiale precum Sensatec. Interiorul modelului de test este decorat cu o combinaţie de material textil Micro Hexagon Anthracite şi Alcantara.
În interior au loc 4 persoane, iar portbagajul de 470 de litri oferă suficient loc bagajele pe care le iei într-o vacanță.
Orientare către conducător Cockpitul BMW X2 este orientat către conducătorul auto, în care designul dotărilor precum binoclul panoului de instrumente orientat clar către drumul din faţă. Toate comenzile sunt poziţionate ergonomic pentru a permite conducătorului să asimileze informaţiile dintr-o singură privire şi să le acţioneze cu uşurinţă. Specificaţia standard pentru fiecare BMW X2 include un monitor de control de 6,5 inch.
Motorul diesel de 2,0 litri aflat sub capota modelului BMW X2 xDrive20d testat de noi generează o putere de 190 CP. Acesta este cuplat la o cutie automată cu 8 trepte. Această combinație, dar și setările sport ale cutiei de viteze fac din acest model unul foarte sportiv.
La X2 îți poți alege dintre modurile de condus Eco, Confort și Sport. Şasiul automobilului şi sistemul inteligent de tracţiune integrală xDrive promit distracţie pură la volan, iar motoarele de ultimă generaţie ating echilibrul ideal între dinamica sportivă şi eficienţa excepţională. Serviciile digitale de la BMW ConnectedDrive şi BMW ConnectedDrive Services – ambele disponibile acum în formă recent actualizată – adaugă o intensitate suplimentară experienţei generale oferită de BMW X2. SUV-ul are un comportament dinamic excelent raportat la alte modele din această clasă.
BMW X2 oferă conducătorilor o gamă largă de sisteme de asistare și dispune de tehnologii avansate. Driving Assistant include avertizarea la părăsirea benzii, afişarea limitei de viteză cu afişare a interdicţiei de depăşire, BMW Selective Beam cu asistent antiorbire al fazei lungi, precum şi avertizare în caz de coliziune şi de pietoni cu funcţia de frânare în oraş. În plus faţă de aceste funcţii, portofoliul Driving Assistant Plus oferă sistemul tempomat activ cu funcţia Stop & Go – care, între 30 şi 140 km/h, menţine viteza dorită introdusă de şofer şi distanţa de siguranţă faţă de vehiculele din faţă – şi asistentul de ambuteiaje. La viteze de până la 60 km/h, această funcţie preia de la conducător controlul de proximitate şi activităţile de menţinere a benzii de rulare pe autostradă. Asistentul de ambuteiaje utilizează asistenţa direcţiei pentru a menţine automobilul în mod fiabil pe mijlocul benzii, dar conducătorul trebuie să aibă cel puţin o mână pe volan pentru ca sistemul să funcţioneze.
Controlul distanţei de parcare şi camera pentru mers înapoi, ale cărei imagini sunt transferate pe Control Display, fac ca manevrele să fie mai precise. De asemenea, asistentul de parcare opţional ajută conducătorul să găsească şi să utilizeze spaţiile de parcare laterală.

BMW X2 2.0d xDrive Sport
– 0-100 km/h: 7,7 secunde
– Viteza maximă: 221 km/h
– L/l/î: 4.369/1.824/1.526
– Masă proprie: 1.675
– Volum portbagaj (l) 470
– Cilindree (cmc) 1.995
– Putere (CP) 190 la 4.000 rpm
– Cuplu maxim (Nm) 400 la 1.750 rpm
– Consum mediu 5 l/100 km (mixt)
– Cutie de viteze automată 8 trepte

Related posts