BMW şi Audi au suspendat transporturile de maşini pe calea ferată din Germania către China, din cauza războiului din Ucraina

Da mai departe!

BMW şi marca premium Audi a Volkswagen au suspendat transporturile de maşini pe calea ferată din Germania către China, din cauza războiului din Ucraina, au anunţat marţi producătorii auto germani, citaţi de Reuters.

În timp ce ambii producători auto îşi produc majoritatea vehiculelor în China, cea mai mare piaţă auto din lume, o anumită cotă este importată din Europa pe calea ferată sau pe nave.

Anul trecut, BMW a livrat 846.237 de vehicule BMW şi MINI clienţilor chinezi, în timp ce în cazul Audi volumul a fost de 701.289.

”BMW a oprit orice transport feroviar prin Rusia imediat după începutul războiului. Exporturile către China sunt în mod obişnuit gestionate de nave”, a declarat un purtător de cuvânt al BMW, confirmând un articol anterior al publicaţiei Nikkei.

Audi a suspendat, de asemenea, în mod proactiv, transporturile feroviare către şi dinspre China prin Rusia cu Trans-Siberian Railway, imediat după invazia Rusiei în Ucraina, a declarat un purtător de cuvânt al companiei mamă Volkswagen.

”Examinăm în prezent dacă transporturile pe calea ferată pe ruta de sud vor fi posibile şi în viitorul apropiat”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În martie, Audi a declarat că îşi ajustează operaţiunile de producţie la fabrica sa din Ungaria, care reprezintă o parte din exporturile ţării, din cauza războiului din Ucraina.

Related posts