VW Arteon – clasicul sedan sport s-a întors

Da mai departe!

AutoReport.ro a testat cel mai frumos model prezent în gama VW. Arteon vine de la Porsche București Nord cu o motorizare clasică și cu un look încântător.
Silueta sa alungită, cu ampatamentul mare, desenează un profil inconfundabil. Geamurile fără ramă atrag în mod deosebit privirile, cu eleganţa acestei trăsături specifice unui fastback. În față avem un look compus în principal din led-uri și crom, grila și blocurile optice fiind integrate perfect încât abia le deosebim. Blocuri optice spate moderne, cu tehnologie LED, conferă noului Arteon o expresivitate deosebit de puternică şi dinamism ieşit din comun. Mişcarea cursivă a luminilor atrage atenţia, sporind totodată siguranţa. Alura sportivă a modelului testat de noi este accentuată de elementele versiunii R Line. Arteon împarte cu multe alte modele ale grupului VW platforma MQB.
Sub capota modelului testat regăsim clasicul 2.0 TDI, care oferă o putere de 190 CP. Arteon vine echipat și cu sistemul de tracțiune integrală 4motion şi cu transmisie automată DSG cu şapte trepte. În această combinație, Arteon ne demonstrează nu doar că arată ca un sedan sport ci are suficientă putere pentru a face aproape orice cu el pe asfalt.Comportamentul dinamic este și el unul foarte bun.
În interior regăsim suficient spațiu chiar și pentru a transporta 5 persoane. Materialele folosite sunt aproapiate de gama premium, iar designul minimalist și ingenios al VW este reîntâlnit în habitaclul acestui model. Designul de aici este în mare parte identic cu cel al limuzinei Passat, marea noutate fiind centrala multimedia cu touchscreen de 9,2 inch și comenzi touch, preluată de la Golf facelift. Modelul permite conectivitate cu Apple Car Play și Android Auto printre multe alte sisteme de nouă generație.
La bordul Arteon întâlnim sistemele de asistență consacrate, Lane Assist şi Front Assist, inclusiv funcţia de detectare a bicicliştilor şi pietonilor sunt incluse în dotarea standard în Europa, iar sistemele Blind Spot Detection, Traffic Sign Recognition, Traffic Jam Assist, Adaptive Cruise Control, Light Assist şi Emergency Assist sunt oferite ca dotări opționale.

Volkswagen Arteon 2.0 TDi 4Motion DSG RLine
0-100 km/h: 8,0 s
Viteză maximă: 238 km/h
L/l/î: 4.862/1.871/1.450
Masă proprie: 1.576
Volum portbagaj (l): 563
Cilindree (cmc): 1.968
Putere (CP): 190 la 3.500 rpm
Cuplu maxim (Nm): 400 la 1.750 rpm
Consum mediu: 7 l/100 km (mixt)
Cutie de viteze: automată, 7 trepte

Related posts