Volkswagen vrea să producă 1,5 milioane de vehicule electrice până în 2025

Da mai departe!

Grupul auto german Volkswagen AG a anunţat vineri accelerarea planurilor privind producţia şi vânzarea vehiculelor electrice, transmit MarketWatch, DPA şi Reuters.


Actuala ţintă a brandului Volkswagen este să producă un milion de maşini electrice până la finalul lui 2023, cu doi ani mai devreme decât era obiectivul iniţial. Până în 2025, de pe noua linie ID dedicată exclusiv vehiculelor electrice urmau să iasă 1,5 milioane de unităţi.

Producţia modelului ID.3 a început în noiembrie la fabrica din Zwickau, la sud de Leipzig. Este primul model al Volkswagen exclusiv electric ce va fi fabricat pe scară mare, la un preţ de aproximativ 30.000 de euro în Germania. Modelul ID.3 va fi disponibil în Europa de la mijlocul lui 2020. Până acum au fost rezervate aproximativ 35.000 de maşini de către clienţii internaţionali, susţin oficialii VW.

Volkswagen vrea să devină lider global pe segmentul vehiculelor electrice, dar se confruntă cu concurenţa altor producători auto, cum ar fi grupul american Tesla.

Luna trecută, Volkswagen a anunţat că în următorii cinci ani va investi 60 de miliarde de euro, cu 16 miliarde de euro mai mult decât estima anul trecut, pentru a dezvolta automobile electrice şi hibride.

Din suma totală, partea alocată investiţiilor în gama de automobile complet electrice este de 33 de miliarde euro, adică 40% din investiţiile grupului, în creştere faţă de 30% cât a anunţat anul trecut.

Pentru a respecta cele mai stricte norme europene privind emisiile de CO2, Volkswagen intenţionează să lanseze pe piaţă 75 de modele de automobile complet electrice şi aproximativ 60 de modele de vehicule electrice. Până în anul 2029, grupul Volkswagen vrea să vândă 26 milioane de vehicule electrice la nivel mondial, dintre care 20 de milioane vor utiliza platforma electrică MEB. Acestora li se vor adăuga aproape şase milioane de autovehicule hibride, a precizat grupul german.

Related posts