Volvo Cars promite că va vinde doar vehiculele electrice în 2030

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Modelele Volvo Cars vor fi integral electrice până în 2030, grupul suedez alăturându-se astfel cursei globale a producătorilor auto care dezvoltă vehicule cu emisii zero, în perspectiva interzicerii vânzărilor de maşini noi alimentate cu combustibili fosili, transmit BBC şi Reuters.

Până în 2030, Volvo Cars va renunţa la toate modelele de maşini cu motoare cu combustie internă, inclusiv hibride. De asemenea, grupul suedez intenţionează să facă investiţii masive în vânzările online şi în simplificarea gamei de produse.

Volvo vrea să valorifice astfel cererea în creştere de maşini electrice, inclusiv în China, care este deja una dintre cele mai mari pieţe ale sale.

„Sunt convins că nu vor exista clienţi care să dorească într-adevăr să rămână la maşinile cu motoare pe benzină. Sunt convins că maşinile electrice sunt mult mai atractive pentru clienţi”, a afirmat directorul general al Volvo, Hakan Samuelsson.

Până în 2030, jumătate din vânzările globale ale Volvo Cars vor fi maşini integral electrice şi restul vor fi alte tipuri de modele hibride.

Deţinut de grupul chinez Zhejiang Geely, Volvo a informat că va lansa în următorii ani o nouă gamă de maşini electrice, care vor fi vândute doar online. Marţi, Volvo va lansa al doilea model integral electric, C40.

Vânzările de automobile electrice şi hibride în Uniunea Europeană s-au triplat anul trecut, depăşind pragul de un milion de unităţi şi fiind responsabile pentru mai mult de 10% din numărul total de vehicule vândute, arată datele publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Related posts