Volvo Cars anunţă că nu va mai livra niciun autoturism pentru piaţa din Rusia

Da mai departe!

Constructorul suedez de automobile Volvo Cars a anunţat că va suspenda livrările de autoturisme către piaţa din Rusia. Volvo devine primul producător auto internaţional care ia o astfel de decizie, în contextul sancţiunilor impuse Moscovei pentru invazia Ucrainei.

Volvo Cars este controlat de grupul chinez Geely care a preluat producătorul suedez de autoturisme de la Ford Motor în anul 2010 pentru 1,8 miliarde de dolari.

Într-un comunicat de presă difuzat online, Volvo Cars a precizat că a luat decizia de a suspenda livrările către Rusia din cauza „riscurilor potenţiale asociate cu tranzacţiile de bunuri cu Rusia, inclusiv a sancţiunilor impuse de UE şi SUA”.

„Volvo Cars nu va mai livra niciun autoturism pentru piaţa din Rusia până la noi notificări”, a informat constructorul suedez.

Conform Reuters în 2021 Volvo a vândut aproximativ 9.000 de automobile în Rusia.

Volvo Cars are în prezent două uzine în Europa, una în Suedia şi alta în Belgia, şi până la mijlocul deceniului vrea să construiască a treia fabrică pe continent, pentru a-şi îndeplini ţinta de producţie de 1,2 milioane de vehicule pe an.

Related posts