Volvo Cars își anunță noile ținte de electrificare, acum sunt zero emisii până în 2040

Da mai departe!

Volvo Cars a publicat noi informații și detalii din strategia de sustenabilitate, cu noi obiective pentru 2030 și 2040 și o confirmare a unora dintre țintele anterioare.

Constructorul suedez de automobile Volvo Cars, deținut de compania chineză Geely, a publicat noi cifre privind programul de electrificare a companiei, care urmăresc în special reducerea emisiilor mașinilor, inclusiv în procesul de producție, dar și trecerea Volvo la economia circulară.

„Luarea de măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice nu este negociabilă, iar trecerea la propulsia complet electrică este un pas important în călătoria noastră de pionierat”, spune Jim Rowan, CEO Volvo Cars. „Pe măsură ce ne îndreptăm spre reducerea în continuare a emisiilor de-a lungul lanțului nostru valoric, avem responsabilitatea de a face mai mult și de a aborda amprenta noastră asupra biodiversității, precum și de a contribui la îmbunătățirea vieții oamenilor. Strategia noastră actualizată a fost concepută pentru a ne ajuta să facem exact acest lucru”.

Noile ținte ale Volvo sunt reducerea emisiilor de CO2 per autoturism cu 75%, reducerea consumului de energie în operațiunile sale per mașină medie cu 40%, atingerea unui conținut mediu reciclat de 30% în întreaga flotă, noile modele de mașini având cel puțin 35% conținut reciclat, reducerea consumului de apă în operațiunile sale cu 50% în medie pe mașină (toate acestea raportate la nivelurile din 2018) și atingerea unui nivel de cel puțin 99% din toate deșeurile provenite din operațiunile sale care să fie reutilizate sau reciclate.

Compania susține că în ultimii aproape cinci ani a înregistrat progrese în programul de reducere a emisiilor. De exemplu, 69% din operațiunile companiei sunt acum alimentate cu energie neutră din punct de vedere climatic, comparativ cu 55% în 2019, iar energia electrică 100% neutră din punct de vedere climatic este acum utilizată în fabricile sale de producție la nivel global, comparativ cu 80% în 2019. În plus, Volvo Cars și-a redus emisiile de CO2 per mașină cu 19% din 2018.

Principalul obiectiv este de a ajunge la zero emisii de gaze cu efect de seră până în 2040, o modificare a țintei anterioare, care prevedea doar neutralitatea de carbon până în 2040.

În același timp, până în 2030, compania va produce doar vehicule electrice, simultan cu reducerea emisiilor per mașină cu 75% (din aprovizionare și operațiuni).

Transformarea Volvo Cars într-un business circular a început deja prin utilizarea tot mai mare a materialelor reciclate. Aproape 25% din aluminiul folosit în producție astăzi este reciclat, iar 17% din oțel și plastic provine din surse reciclate.

Related posts