The Independent: Prețurile mari, problemele privind încărcarea bateriei  și „dezinformarea” descurajează cumpărătorii de mașini electrice

Da mai departe!

Guvernele trebuie să ia măsuri urgente pentru a-i ajuta pe șoferi să treacă la mașinile electrice și pentru a combate dezinformarea cu privire la aceste vehicule, scrie The Independent.

Avertismentul vine în contextul în care noile cifre din industrie arată că cumpărătorii încep să se abată de la aceste vehicule, care sunt încărcate de la rețeaua electrică. Cota de piață pentru aceste vehicule a scăzut de la 16,5 % din vânzări la sfârșitul anului trecut la 14,7 % în ianuarie.

O combinație de costuri de achiziție mai mari, infrastructură de încărcare insuficientă și mesaje contradictorii îi descurajează pe unii oameni să treacă la motorizarea electrică.

Raportul Comisiei pentru mediu și schimbări climatice a îndemnat miniștrii să insufle încredere consumatorilor pentru a renunța la mașinile pe benzină și diesel.

Una dintre opțiunile sugerate este de a stimula achiziția de vehicule electrice de ocazie prin crearea unui standard de evaluare a stării și a degradării viitoare probabile a bateriilor acestora.

Alte recomandări au inclus asigurarea faptului că implementarea infrastructurii de încărcare a vehiculelor electrice nu este întârziată de „reglementări depășite” și luarea de măsuri pentru a combate „dezinformarea” cu privire la autovehiculele electrice.

Potrivit raportului, vehiculele electrice sunt mai scumpe la cumpărare decât echivalentele lor pe benzină și diesel și există o „gamă insuficientă de vehicule electrice accesibile”.

Costul inițial al VE, inclusiv al mașinilor de ocazie, este „o barieră semnificativă în calea adoptării de către consumatori”, a declarat comisia.

Related posts