Tesla va construi o uzină la Monterrey, nordul Mexicului

Da mai departe!

Constructorul american de automobile electrice Tesla Inc. va construi o uzină de asamblare la Monterrey, nordul Mexicului, a anunţat marţi preşedintele Mexicului, Manuel Lopez Obrador, transmite AFP.

„Aceasta înseamnă o investiţie considerabilă şi multe, multe locuri de muncă”, a declarat Manuel Lopez Obrador, adăugând că Tesla va oferi mai multe detalii, începând de miercuri, în special cu privire la problema penuriei de apă.

„Avem deja un prim angajament, privind utilizarea de apă reciclată în întreg procesul de producţie a automobilelor electrice”, a precizat preşedintele Mexicului. „Vrea să îi mulţumesc domnului Elon Musk pentru că a fost foarte înţelegător cu privire la îngrijorările noastre. El a înţeles cât de important este să ţină cont de problema penuriei de apă”, a adăugat Manuel Lopez Obrador, precizând că a discutat de două ori cu directorul general de la Tesla.

În luna iulie a anului trecut autorităţile locale din Monterrey au fost nevoite să raţionalizeze livrarea de apă din cauza secării a două din cele trei baraje de acumulare care alimentează acest oraş amplasat la 200 de kilometri de frontiera americană.

Aceasta ar urma să fie a treia uzină Tesla din străinătate, după cele de la Shanghai (China) şi Berlin (Germania), şi prima din America Latină.

Related posts