Tesla întrece General Motors la bursă

Da mai departe!

Tesla a devenit în această săptămână cel mai mare constructor auto în termeni de capitalizare bursieră, depăşind General Motors (GM), în condiţiile în care investitorii pariază că producătorul de automobile electrice din California este în cea mai bună poziţie pentru a se impune în cursa pentru automobilul viitorului, informează AFP.

La debutul tranzacţiilor pe Wall Street, acţiunile Tesla au ajuns la 313,73 dolari, ceea ce duce capitalizarea bursieră a producătorului de automobile electrice la 51,105 miliarde de dolari, faţă de 51,095 miliarde de dolari pentru GM. Tesla a devansat GM la doar o săptămână după ce a trecut în faţa Ford Motor Co., al doilea mare producător auto american, în urma anunţului că a vândut un număr record de peste 25.000 de autovehicule în primul trimestru al acestui an.

‘Tesla generează optimism, libertate şi alte emoţii care, în opinia noastră, nu pot fi generate de alte companii. Pe măsură ce se străduiesc să recupereze decalajul, competitorii Tesla par şi mai disperaţi’, susţin analiştii de la Piper Jaffray, care luni şi-au îmbunătăţit recomandările cu privire la acţiunile Tesla.

Chiar dacă este lider la capitolul capitalizare bursieră, Tesla nu se poate compara cu GM în ceea ce priveşte numărul de vehicule vândute şi cifra de afaceri. În 2016, Tesla a vândut mai puţin de 80.000 de autovehicule la nivel global şi a realizat o cifră de afaceri de şapte miliarde de dolari, faţă de 10 milioane de vehicule şi o cifră de afaceri de 166 miliarde de dolari pentru GM, care este de altfel al treilea mare producător auto din lume.

Potrivit firmei de cercetare Autodata, GM are o cotă de piaţă de 17,3% în SUA faţă de 0,2% în cazul Tesla.

Cu toate acestea, investitorii sunt convinşi că automobilele electrice produse de Tesla vor domina autostrăzile viitorului. Pe lângă modelele de top, Model S şi Model X, Tesla urmează să înceapă la mijlocul acestui an producţia Model 3, destinat să devină un automobil electric accesibil publicului larg.

Related posts