Tesla a depăşit luni o capitalizare de 1.000 de miliarde de dolari, după o comandă record

Da mai departe!

Tesla a depăşit luni o capitalizare de 1.000 de miliarde de dolari, după ce compania fondată de Elon Musk a primit cea mai mare comandă din istoria sa, de 100.000 de automobile electrice, din partea companiei de închirieri Hertz, transmite Reuters.

În urma informaţiei, acţiunile Tesla au urcat luni cu peste 9,5%, la 995,75 de dolari pe unitate, atingând un nou nivel record.

Acţiunile au fost susţinute şi de ştirea că Model 3 a devenit primul vehicul electric care domină vânzările de maşini noi în Europa.

Ştirile referitoare la comanda din partea Herz au venit în timp ce Tesla se confruntă cu o listă de comenzi neonorate pentru vehiculele sale şi cu continuarea problemelor din lanţul de aprovizionare, dar compania îşi consolidează atractivitatea pentru maşinile sale electrice.

Directorul generalv interimar al Hertz, Mark Fields, a declarat pentru Reuters că comanda va fi în principal pentru vehicule Model 3.

Clienţii Hertz vor putea închiria un Tesla începând din noiembrie, iar compania va avea 3.000 de puncte de încărcare pe 65 de pieţe, până la sfârşitul anului 2022, a adăugat el.

Până la sfârşitul anului 2023, Fields a spus că firma sa va avea 4.000 de încărcătoare pe 100 de pieţe.

”Credem cu convingere că acesta va fi un avantaj competitiv pentru noi. Dorim să fim lideri în mobilitate… oferirea experienţei vehiculelor electrice clienţilor noştri reprezintă o prioritate absolută pentru noi”, a spus Fields despre comanda de vehicule Tesla, care urmează să fie livrată până la sfârşitul anului 2022.

Hertz, care impune clienţilor să alimenteze maşinile de închiriat pe benzină la retur sau să plătească o taxă, a declarat că deocamdată clienţii nu vor trebui să returneze automobilele Tesla complet reîncărcate.

Hertz are între 430.000 şi 450.000 de vehicule în întreaga lume, a spus Fields, care a adăugat că Hertz va colabora şi cu alţi producători de automobile electrice.

Acţiunile Tesla ar trebui să depăşească 995,75 de dolari pe unitate pentru ca producătorul auto să devină o companie evaluată la 1.000 de miliarde de dolari, conform calculelor Reuters bazate pe ultimele date.

Cel mai valoros producător de automobile din lume se va alătura unui club de elită, care include Apple, Amazon.com), Microsoft şi Alphabet .

 Tesla a livrat un număr record de 241.300 de maşini electrice la nivel global în trimestrul al treilea, chiar dacă a avertizat că problemele din lanţul de aprovizionare vor presa marjele de profit.

Cel mai ieftin automobil Model 3 al Tesla are un preţ care porneştee de la aproximativ 44.000 de dolari, ceea ce face ca această comandă să fie în valoare de aproximativ 4,4 miliarde de dolari, dacă întreaga comandă ar fi pentru acest sedan.

Fields a refuzat să spună cât va plăti Hertz pentru comandă. Reprezentanţii Tesla nu au fost disponibili imediat pentru comentarii. Odată cu actuala comandă, Hertz a declarat că vehiculele electrice vor reprezenta mai mult de 20% din flota sa globală. Fields a citat numărul tot mai mare de vehicule electrice de vânzare şi interesul consumatorilor pentru vehiculele electrificate. ”Vrem să fim acolo devreme şi rapid şi să luăm o poziţie fruntaşă”, a spus Fields.

Related posts