Skoda intenţionează ca vehiculele electrice să reprezinte jumătate din vânzările sale în Europa, până în 2030

Da mai departe!

Skoda Auto, parte a grupului german Volkswagen, intenţionează ca vehiculele electrice să reprezinte jumătate din vânzările sale în Europa, până în 2030, în cadrul tranziţiei sale de la motoarele convenţionale la cele electrice, în următorul deceniu, a anunţat joi producătorul auto ceh, transmite Reuters.

Ca parte a strategiei sale, Skoda va lansa cel puţin încă trei modele complet electrice, care se vor adăuga la două modele existente în prezent.

Noile modele vor fi poziţionate sub SUV-ul său electric Enyaq iV.

koda nu a stabilit o dată pentru când va renunţa complet de la motoarele convenşionale, dar îşi propune să aibă 50-70% din flota sa în Europa cu acţionare electrică până în 2030.

Mai puţin de 5% din vânzările sale actuale de maşini sunt electrice.

Emisiile flotei ar trebui să scadă cu 50% la momentul respectiv, a afirmat Skoda, ca parte a obiectivelor strategice pentru 2030 anunţate joi.

Skoda, cel mai mare exportator al Republicii Cehe, a livrat 1.005 milioane de autoturisme la nivel global în 2020, o scădere de 19% faţă de anul precedent, pe fondul pandemiei de coronavirus, dar peste nivelul de 1 milion, pentru al şaptelea an consecutiv.

Related posts