Se duce mirajul electricelor: Tesla a vândut luna trecută un singur vehicul electric în Coreea de Sud

Da mai departe!

Tesla a vândut luna trecută un singur vehicul electric (EV) în Coreea de Sud, cererea fiind afectată de temerile privind siguranţa şi preţul, dar şi de lipsa infrastructurii de încărcare, transmite Bloomberg.

Cel mai valoros producător auto mondial a vândut un SUV Model Y în Coreea de Sud, ianuarie fiind cea mai slabă lună din iulie 2022, când a înregistrat vânzări zero, arată datele firmei de cercetare a pieţei Carisyou şi ale Ministerului Comerţului din Coreea de Sud.

În total, numărul vehiculelor electrice înmatriculate în Coreea de Sud a scăzut cu 80% în ianuarie, comparativ cu decembrie.

Producătorii auto sunt afectaţi de scăderea cererii pentru EV pe piaţa sud-coreeană, inflaţia ridicată şi majorarea dobânzilor obligându-i pe cumpărători să ţină sub control cheltuielile, în timp ce temerile provocate de bateriile care au luat foc şi lipsa infrastructurii de încărcare afectează de asemenea cererea.

În 2023, Model Y produs de Tesla în China a fost una dintre cele mai bine vândute maşini din Coreea de Sud.

Mulţi consumatori interesaţi de EV au făcut deja achiziţii, iar adoptarea în masă a vehiculelor electrice încă nu a avut loc. Popularitatea Tesla este de asemenea afectată de legăturile ei cu China, a explicat Lee Hang-Koo, de la Institutul Tehnologic Jeonbuk.

„Majoritatea coreenilor care voiau să cumpere maşini Tesla au cumpărat deja. Unii nu sunt încântaţi de Tesla după ce au descoperit că unele modele sunt produse în China, consumatorii fiind preocupaţi de probleme legate de calitate”, a explicat Lee Hang-Koo.

Acesta a adăugat că vânzările EV sunt afectate şi de fluctuaţiile sezoniere în privinţa cererii. Mulţi oameni evită să cumpere maşini în ianuarie deoarece vor să aştepte anunţul Guvernului privind subvenţiile.

Într-un comunicat transmis Bloomberg, un purtător de cuvânt al subsidiarei Tesla din Coreea de Sud a explicat că achiziţiile de EV au fost amânate înaintea confirmării subvenţiilor. 

Related posts