Renault va primi aproape un miliard de dolari din partea diviziei de servicii financiare

Da mai departe!

Grupul auto francez Renault urmează să primească o infuzie de aproximativ 931 milioane de euro din partea diviziei sale de servicii financiare, după ce Banca Centrală Europeană a ridicat restricţiile referitoare la plata dividendelor implementate la începutul pandemiei, informează Bloomberg.

Dividendele generate de subsidiara RCI Bank and Services sunt în linie cu intenţiile anunţate de Renault la începutul anului, a precizat constructorul auto într-un comunicat de presă. După plata dividendelor, rata capitalului RCI Bank and Services va reveni la nivelul la care era înaintea pandemiei.

RCI Bank and Services (cunoscută anterior ca Renault Credit International) este o companie internaţională cu sediul in Franţa, înfiinţată şi deţinută în întregime de Renault. RCI Bank and Services este prezentă pe cinci continente, în 36 de ţări, inclusiv în România.

Divizia de servicii financiare a fost o sursă importantă de numerar pentru Renault în contextul dificultăţilor cu care s-au confruntat grupul auto francez şi partenerul japonez Nissan Motor Co. Anul trecut, însă, RCI Bank and Services a fost forţată să oprească plata dividendelor către Renault, după ce BCE a introdus o interdicţie, iar ulterior a plafonat dividendele plătite de bănci. În luna iulie a acestui an BCE a decis să nu extindă restricţiile dincolo de luna septembrie.

Related posts