Renault Trucks T440 – OPTImizare

Da mai departe!

Cele mai grele teste sunt și cele mai plăcute. Pentru unul dintre cele mai grele teste din acest an am avut un invitat venit tocmai din Franța, este vorba de Renault Trucks T440, un camion sosit într-o configurație nouă. Pentru că am vrut să punem alături tot tehnologie Renault, companionul auto din acest test a fost Renault Megane Estate despre care puteți citi mai multe aici

Camioanele din Gama T sunt și cele care au beneficiat de cele mai multe investiții tehnologice din istoria de peste 120 de ani a Renault Trucks. Echipat cu motoare Euro6, Renault Trucks T este un vehicul modular și unic care este echipat cu o cabină spațioasă.
Modelul a moștenit de la predecesoarele sale cele mai importante caracteristici: eficiența lui Premium Route și confortul și prestigiul lui Magnum.
Modelul T Range a fost dezvoltat și proiectat în strânsă cooperare cu 50 dintre cei mai importanți clienți ai mărcii.
Gama T desintată distanțelor lungi a trecut prin teste de peste 10 milioane de kilometri chiar înainte de lansarea propriu-zisă. Modelul sosit la noi în teste are un motor de 13 litri și 440 CP.
Toată gama este echipată standard cu transmisia automatică Optidriver care are un nou management de schimbare a vitezelor.
Traseul de test a inclus Centura Capitalei, A3 și o parte de drum județean. Putem spune că T 440 este un camion confortabil din punctul de vedere al manevrabilității și nu numai. Chiar și încărcat, acest ansamblu nu duce lipsă de putere, mai mult, consumul de combustibil a fost unul minimal, la acest lucru ajutând și semiremorca aerodinamică dezvoltată special pentru Renault Trucks.
Cabina lată de 2,5 metri este mai spațioasă, mai confortabilă și are spațiu de odihnă mai mare cu spațiu refrigerat.
Cabina denumită Maxispace vine şi cu o înălţime de 2 m sub plafon. Un design optimizat care oferă conducătorilor de camioane mai multe posibilităţi de depozitare.
Noile amenajări disponibile pentru cabina Maxispace:
Trei dulapuri iluminate de 36 cm înălţime, echipate cu uşi glisante;
O masă pliantă (81 x 60 cm), integrată în cuşeta inferioară, care se desface uşor între cele două scaune cu ajutorul unui buton, livrată cu un spaţiu de depozitare din spumă pentru un set de veselă; un sertar sub scaunul şoferului.
Cea mai importantă caracteristică a acestui camion permite șoferului ca prin intermediul unui buton denumit „24/7” să geo­localizeze vehiculul și să raporteze datele technice făcând mai ușoară misiunea service-urilor Renault Trucks aflate în apropierea camionului să reacționeze.
Modelul T este configurat pentru a integra Optifleet, soluția de management de flotă a francezilor.
Renault Trucks T 440 Maxispace ne-a dovedit nu numai că este confortabil, dar se conduce ușor și este și eficient, indiferent de misiunea care i se dă. Pentru un test cât mai apropiat de realitate, ansamblul cap-tractor și semiremorcă cântărea puțin peste 40 de tone. În ciuda acestei încărcături, camionul și-a dovedit eficienta în testele efectuate în România.

Related posts