Mazda 3 sedan – facelift minor

Da mai departe!

Mazda3 a primit un ușor facelift. Astfel, varianta sedan a sosit la testele AutoReport.ro cu motorizare pe benzină pentru a vedea cum se descurcă prin București.
La nivel exterior nu există modificări masive. Bara de protecție frontală este revizuită, zona cromată care leagă cele două blocuri optice și o zonă posterioară ușor îmbunătățită sunt modificările aplicate în dreptul designului. De asemenea, blocurile optice sunt acum adaptive, ceea ce înseamnă că LED-urile își vor ajusta intensitatea în funcție de trafic.
Cu toate acestea, deși acest design a fost lansat acum ceva vreme, Mazda3 sedan este modelul care arată cel mai bine din segment. Designul KODO a rămas de actualitate.
Marca japoneză a rămas în schimb cu o abordare clasică sub capotă, iar asta ne place. Aici dintr-un propulsor de 2 litri pe benzină, niponii au scos doar 120 CP. Asta înseamnă că avem în față un motor care va avea o durată de viață mai mare și va livra puterea de la turații mai joase. Propulsorul este cuplat la o cutie de viteze manuală, cu 6 trepte și destul de bine etajată. Comportamentul dinamic este unul destul de bun, mașinile Mazda având un pronunțat caracter sportiv.
Suspensia este destul de confortabilă, direcția este precisă, iar Mazda3 este unul dintre sedanurile care stă foarte bine pe drum.
Interiorul a primit un volan nou, o frână de mână electronică pe versiunea de top, iar sistemul Head-Up Display a trecut prin câteva modificări minore. Poziția la volan a rămas la fel de bună, iar materialele și finisajele sunt cam de vârful segmentului.
Pentru un plus de sportivitate, Mazda3 facelift beneficiază de sistemul G-Vectoring Control (GVC). Tehnologia este capabilă să ajusteze nivelul de cuplu în funcție de unghiul direcției, iar astfel dinamica se îmbunătățește considerabil. La acesta se adaugă sistemele de siguranță activă: i-ACTIVSENSE, farurile LED adaptive anti-orbire cu curățare automată, Pilot automat adaptiv (MRCC) și sistemul de avertizare pentru frânare activă.
Mazda3 sedan facelift 2.0 Skyactiv-G120
Viteza maximă: 198 km/h
Acceleratie 0-100 km/h s: 8.8
L/l/î: 4.580/1.795/1.450
Masă proprie: 1.280 kg
Cilindree (cmc): 1.998
Putere (CP): 120 la 6.000 rpm
Cuplu maxim (Nm): 210 la 4.000 rpm
Consum mediu: 8,8 l/100 km
Cutie viteze: manuală, 6 trepte

Related posts