Qualcomm va furniza cipuri pentru vehiculele Renault, Volvo şi Honda

Da mai departe!

Grupul american Qualcomm Inc a anunţat că a încheiat acorduri pentru a furniza cipuri producătorilor auto Renault, Volvo şi Honda, accelerând eforturile de parteneriat cu firmele auto care îşi digitalizează liniile de producţie, transmite Reuters.

Qualcomm, cel mai mare furnizor mondial de semiconductori pentru telefoane mobile, a început să se extindă şi spre sectorul autovehiculelor cu cipuri care să poată asigura funcţionarea panourilor de bord şi sistemelor de infotainment. În 2021 a fost anunţat un acord conform căruia producătorul auto american General Motors Co va utiliza cipuri Qualcomm.

La salonul anual dedicat noilor tehnologii (CES) din Las Vegas, Qualcomm a informat că a încheiat acorduri cu brandurile Volvo şi Polestar care vor folosi cipurile speciale ale Qualcomm şi un sistem de operare de la Google în vehicule, începând din acest an, în timp ce Honda va utiliza cipurile din 2023. De asemenea, Renault va folosi tehnologia auto a Qualcomm.

În septembrie, Qualcomm anunţase că va furniza un important cip pentru panoul de bord digital al noului model electric Renault Megane, care va fi comercializat începând din 2022.

Qualcomm a precizat că noul model Renault Megane E-TECH Electric va utiliza cipurile sale pentru sistemul de infotainment precum şi software-ul dezvoltat de Google, partenerul tradiţional al Qualcomm pe piaţa telefoanelor mobile cu sistem de operare Android.

În ultimele luni, producătorii de automobile din întreaga lume au fost forţaţi să reducă ritmul producţiei din cauza problemelor în aprovizionare cu semiconductori. Odată cu revenirea cererii de consum, constructorii de automobile trebuie să concureze cu alte industrii mari consumatoare de cipuri, precum calculatoarele personale, smartphone-uri şi obiecte conectate, care captează o mare parte din oferta de semiconductori.

Related posts