Primul TESLA Model 3 produs de serie a fost primit de Elon Musk

Da mai departe!

Tesla a anunțat că a produs primul Model 3. Primul exemplar va trece în posesia lui Elon Musk, director general și fondator al companiei, acesta postând pe Twitter imagini cu automobilul de serie de 35.000 de dolari, în weekend, transmite Bloomberg.

Compania a încasat deja aproximativ o jumătate de miliard de dolari sub forma de avansuri de câte 1.000 de dolari din partea clienților interesați să cumpere automobilul Model 3.
Singurul obstacol care împiedică Tesla să dovedească că este primul producător de automobile electrice de serie din lume este că trebuie să arate că poate construi, livra mașina și se pot oferi servicii de mentenață pentru un număr mare de astfel de vehicule.

Tesla urmează să livreze primele 30 de examplare Model 3 la o ceremonie programată pe 28 iulie. În august, compania ar trebui să produca alte 100 de mașini, iar în septembrie 1.500. În șase luni, producția totală a fabricii TESLA ar urma să se dubleze, iar până la sfârșitul anului 2018 să crească de cinci ori.
Daca obiectivele lui Musk vor fi îndeplinite, Tesla va construi anul viitor mai multe vehicule electrice decât producția cumulată de acest tip din 2016 a tuturor producătorilor auto din lume.
Automobilul are o autonomie de cel putin 215 mile la o singură încărcare, cu opțiunea de a folosi o baterie mai mare.
Plafonul automobilului este format dintr-o foaie de geam aproape continuă, care dă senzația de deschidere. Sticla folosită blochează radiațiile UV și căldura.

TEsla 3 musk 2

Related posts